Nem mindennapi újítással áll elő a TikTok: a videós app rendszeres időközönként képernyőstoppot vezet be, tehát pár héten belül megszűnnek majd a végeláthatatlan feedek, aminek hála több időd lesz olyan offline dolgokra, amik segítenek a kikapcsolásban. 

A következő néhány hétben egy olyan funkciót vezetünk be az appra, ami egyénre szabottan korlátozza a TikTok-on töltött időt. Ha ez az időkorlát átlépésre kerül, akkor megszakadnak a posztok, a felhasználó pedig saját maga fogja bezárni az applikációt 

– írja közleményében a cég. A szuper fejlesztés egy külön kis ablakban fog megjelenni, ahol jól látható lesz majd a napi időkeret és az is, hogy eddig mennyi időt töltöttél görgetéssel.

De mi van akkor, ha egyáltalán nem akarjuk használni ezt a funkciót? Ha 18 évnél idősebb vagy, egyénileg szabályozhatod ezt a funkciót, de akár teljesen ki is kapcsolatod azt. Amennyiben viszont fiatalabb vagy, úgy nem nagyon lesz választásod.

A fiatal (13 és 17 éves) felhasználók számára az applikáció automatikusan beállít egy napi maximum 100 perces időintervallumot, ami után figyelmeztetjük őket, mennyi időt töltöttek el tiktokozással. Ezenkívül a 13 és 15 év közöttiek számára este 9 után, a 16 és 17 év közöttiek számára pedig este 10 után teljesen kikapcsoljuk az értesítések fogadását

– adta hírül a cég, ami azonban csak részben újdonság. Az iPhone-nal és az Androidos okoskészülékekkel rendelkezők ugyanis a telefonos beállítások menüpont alatt már most szabadon beállíthatják, hogy maximum mennyi időt akarnak tölteni egy-egy appal. Ez a funkció tehát főleg nem is felnőttek számára hasznos, hanem a fiataloknak spórol meg rengeteg időt.

Via