A 23 éves ohiói Spike-ot a Guinness-rekordok könyve a világ legidősebb kutyájának nyilvánította. Annak ellenére, hogy élete nagyon nehezen indult, később számtalan pozitív, sorsfordító esemény történt vele.

Egy csivava a világ legidősebb kutyája

Egy szupermarket parkolójában találtak rá a gazdái Spike-ra, aki a világ legidősebb kutyája. A borzasztó állapotban lévő kiskutyát egy család fogadta magához 2009-ben, az élete pedig ekkor gyökeresen megváltozott.

Azért is meglepő, hogy Spike már a 23. életévét is betöltötte, mert amikor végre családja lett, már akkor 10 éves volt az eb, amit rengeteg kutya egyáltalán nem él meg. 

A család az elmúlt években tisztában volt vele, hogy Spike nagyon idősnek számít a kutyák között, ám azzal a Guiness-rekord képviselőivel való találkozásig nem voltak tisztában, hogy ő a világon a legidősebb. 

A haláltól mentették meg Spike-ot

Most, hogy rekorder, igazi hírességként tekintenek rá az emberek, sokan nem tudják elhinni, hogy lehet egy kutya 23 éves. 

Borzasztó állapotban találtunk rá, leborotválták a hátát, véres volt a nyaka a szoros lánctól, amit rákötöttek. Nagyon durván nézett ki

— nyilatkozta a család, amely befogadta, és amely nem gondolta volna azt sem, hogy az állatnak hosszú élete lesz, tekintve, milyen körülmények között élhetett az első 10 évben. 

via