Új rekordot állított fel egy londoni kisállat, aki mostanra hivatalosan is a világ legidősebb macskája lett.

26 éves a világ legidősebb macskája

A 26 éves orpingtoni Flossie-t a legidősebb macskának nyilvánította a Guinness World Records, aki a beszámoló alapján, emberi évekre átváltva 120 évesnek felel meg jelenleg.

A 26 éves cica ugyan számtalan egészségi panasszal küzd, korához képest remek állapotban van. Az állat süket és gyengén is lát, de a gazdi elmondása alapján nagyon játékos és ragaszkodó. A tulajdonos azt is elmondta, hogy soha nem gondolta volna, hogy egyszer Guiness rekorderek lesznek majd. 

Már a harmadik gazdájánál él a macska

Flossie élete egyébként egyáltalán nem volt könnyű, tekintve, hogy két gazdáját is túlélte már. Születése után a testvéreivel az utcán élt, egy kórház közelében húzta meg magát. Egy ott dolgozó munkás akkor megsajnálta őket, és mindegyiküket elajándékozta, őt pedig hazavitte.

10 évig élt itt Fossie a munkással és feleségével, majd a haláluk után a nő testvére fogadta örökbe, akivel 14 évet töltött. Majd a második gazdájának halála után újabb gazdához került egy szervezet segítségével, akinek nagy tapasztalata van az idős macskák gondozásában.

via