Wednesday az első percektől kezdve Enidhez áll a legközelebb. A különc lány lényegében rá van kényszerítve, hogy a mindig napsütésben élő cuki csajjal kommunikáljon, aki kész bármit megtenni, hogy az újonc szóba álljon vele. 

Már pszichológusok foglalkoznak Enid és Wednesday barátságával

Wednesday és Enid barátsága ugyan sokak szerint annyira különleges, hogy a hétköznapokban egészen valószínűtlen, hogy ilyen bekövetkezzen, mélyre ásva sokan rájöhetünk, nagyon is átéltünk már ilyet. 

Emma Kenny pszichológus szerint a Wednesday-Enid vonal nagyon is valóságos, hiszen Enid szinte teljesen feladja magát, hogy mindenben úgy viselkedjen, hogy az Wednesdaynek megfelelő legyen.

Nagyon befolyásolható, nagyon csak a barátnőre fókuszál, inkább a békét pártolja, sok mindenbe belemegy akaratán kívül, hogy Wednesday kívánsága teljesülhessen. 

Miért annyira rossz Wednesday barátságbeli viselkedése a pszichológus szerint?

Természetesen fontos, hogy legyenek barátaink, akik őszintén támogatnak minket, bármilyen körülmények, bármi történjék

— magyarázza a pszichológus, ám hozzáteszi, hogy az, hogy mindent elfogadunk a szeretteinktől, egyáltalán nem egészséges hozzáállás. Ez inkább a szeretethiány, az önbizalomhiány és a saját értékünk ismeretének hiányát jelképezi. 

A pszichológus elítéli az általa " Enid-effektusnak " nevezett jelenséget, a toxikus barátság egy olyan formáját, ahol az emberek elfogadják a zaklatást, mások negatív hozzáállását, lehetetlen követeléseit, sőt, még támogatják is abban, nehogy veszekedés legyen a vége. 

A szakértő szerint, ha sosem mondunk nemet, az romboló mechanizmusokat hoz létre, ha valakit sosem szembesítenek a hibáival, az hosszútávon neki sem jó.

via