Izgalmas titkot árult el a Trónok harca sztárja a fináléról

Ezúttal az Aryát alakító Maisie Williams fecsegett.

Izgalmas titkot árult el a Trónok harca sztárja a fináléról

Emlékszel milyen kis cuki kislányként indult a Trónok harca elején Arya? Azóta viszont elég sok durva dolgon ment keresztül, és az idők során egyre hosszabb bosszú-listája lett. Erről azért már sikeresen kihúzott néhány nevet, de érdekes módon még egyszer sem vett részt igazi csatában. Egészen mostanáig.

A legújabb jelenet, amit az HBO a fináléról kiadott megvan? És az, hogy Arya egy páncélban épp a Stark család seregében menetel, amikor megpillantja Dany egyik sárkányát? Na, már ebből is kitalálható, hogy a 8. évadban Aryának meglesz élete első csatája! Állítólag amúgy ez lesz a tévétörténelem legnagyobb összecsapása – de ezt persze majd hiszed, ha látod, ugye?

A Strak-lányt alakító Maisie Williams az Entertainment Weeklynek mesélt a harcról: „eddig minden évben kihagytam a csatákat, ami azért bizarr, mivel Arya edzett a legtöbbet a sorozat alatt. Most kóstoltam bele először. És elég durván bedobtak a mély vízbe.”

Arról a háborús jelenetről van egyébként szó, amit elég keményen láttunk jönni, azaz Westeros vs. Mások. Ebben a harcban a hírek szerint Daenerys (Emilia Clarke), Jon Snow (Kit Harington), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Sansa (Sophie Turner) és Tarth-i Brienne (Gwendoline Christie) vesznek majd részt. Furcsa módon viszont az Entertainment Weekly nem említi (vagy véletlenül kifelejtette?) Ser Joraht (Iain Glen) és Bronnt (Jerome Flynn), plusz Dany sárkányait…

Ennek és a hatodik évad Fattyak csatája című epizódjának a rendezője, Miguel Sapochnik már jóval a forgatás előtt elkezdte felkészíteni Maisie-t a brutális jelenetre. Megkérte, hogy egy évvel az utolsó évad felvétele előtt kezdjen el edzeni. És bár Maisie hallotta a kérést, mégsem volt igazán felkészülve.

„Bár megfogadtam a tanácsod, mégsem készíthet fel semmi arra, ami ott vár. Fizikailag elképesztően kimerítő. Minden éjszaka folyamatosan dolgozol, és nincs vége. Nem betegedhetsz le, figyelned kell magadra, mert annyi mindent kell csinálnod, amit nem vehet át tőled senki más. Vannak pillanatok, amikor emberileg megtörsz és csak sírni akarsz.”

Az EW infói szerint epikus csatára kell készülni: ez a jelenet (vagy teljes epizód?) hozza össze a legtöbb GoT-karaktert egy helyszínre, plusz TIZENEGY HÉTIG forgatták csak magát a harcot! Ez brutális éjszakai filmezéseket jelent egy hideg, saras vidéken….Nem csoda, hogy mindenki úgy nyilatkozik a dologról, mennyire megviselte, nem?

Még több

Sztárhírek