4 dolog, amit biztosan nem tudtál Baby Yodáról

Ha nem láttad a Mandalorian 2. évadát, akkor most szólunk, hogy a cikk spoileres!

4 dolog, amit biztosan nem tudtál Baby Yodáról

Titokzatos faj

Grogu, azaz Baby Yoda egy elképesztően ritka fajhoz tartozik még a Star Wars univerzumán belül is. Egészen konkrétan a kánonban a fajnak összesen 3 példánya létezik, Grogun és Yodán kívül Yaddle. Tudod, ő volt az a női tagja a Jedi Tanácsnak a Baljós árnyakban, aki a további filmekből egyszerűen csak eltűnt, és a mai napig nem tudjuk, mi lehet vele. Lehetséges, hogy a későbbiekben kiderül, hogy Yaddle-nek van némi köze Groguhoz?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

StrikerComics (@strikercomics) által megosztott bejegyzés

Anakin vs. Grogu

Ugyebár már az első évadban kiderül, hogy Grogu 50 éves, ez pedig egy érdekes egybeesést eredményez: Baby Yoda konkrétan egyidős Anakin Skywalkerrel! Ezzel persze már el lehet kezdeni kombinálni, hiszen lehet, hogy nem is Anakin, hanem Grogu a kiválasztott, akinek egyensúlyt kellene hoznia az Erőbe – ez pedig most, hogy Luke elkezdte a kiképzését meg is valósulhat. Baby Yoda faja egyébként 50 és 100 éves koruk között válnak felnőtté, Yoda pedig már 100 évesen Jedi mesterré vált, és ha Grogu követi a nyomdokait, akkor a harmadik évadban biztosan sokat fog fejlődni.

via GIPHY

Különleges a vére

Mint ahogy az a második évadból kiderült, Grogu azért olyan fontos a Birodalom számára, mert a vérével kísérleteznek: tele van midikloriánokkal, ami miatt ugyebár olyan elképesztően nagy benne az Erő. De Baby Yoda és a fajához tartozó összes lénynek nemcsak ezért különleges a vére, hanem azért is mert zöld színű! Ez pedig csak három másik fajnál jellemző a messzi-messzi galaxisban.

via GIPHY

Születésének története

A Mandalorian kreátora, Jon Favreau eredetileg CGI segítségével tervezte megjeleníteni a kis zöld cukiságot, de végül elvetették az ötletet és a hagyományos módszerekhez fordultak. Így lett Baby Yodából jó néhány báb, aminek darabját 5 millió dollárért készítették el. Két technikus és animatronika segítségével keltették életre, a számítógép csak az apró simításokért volt felelős. Grogu hangját pedig felnőttek, kisbabát illetve a lapátfülű róka és farksodró hangjának összemixelésével kreálták ilyen egyedien aranyossá.

via GIPHY

Még több

Programajánló