2008.02.14.@ 15.02

Shakespeare: Sok hűhó semmiért

Varázsolódj el Szerelemországban Shakespeare legtökéletesebb komikus mesterművével!
Fergeteges humorban, látványban és jó pasikban sem lesz hiány!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Sok hűhó semmiért igazi színházi csemege, egy szerelmi történet, melyben kicsúfolják és megcsúfolják a szerelmeseket. A darabot a Vígszínház parádés szereposztásban, Presser Gábor zenéjével állította színre. Eszenyi Enikő csodás rendezésében minden a szerelem körül forog, ami persze nem csoda, minthogy maga a darab is szerelemről, szerelmesekről, szerelmi civódásokról szól. A rendező minden jelenetet szellemesen kitalált, odafigyel az apró rezdülésekre, és teletűzdeli poénnal.

Ebben a darabban minden megvan, ami kell: a szabadszájúan erotikus rendezés és a két halhatatlan shakespeare-i hős, Benedetto és Beatrice. Ők szerelmesek egymásba, de ezt nem vallják be, még saját maguknak sem, inkább végeérhetetlen párbajt vívnak egymással.
A darab másik két hőse Claudio és Hero, egy romantikus szerelmespár, akiknek, bár hamar egymásra találnak, sok viszontagságot kell átélniük, mire beteljesedhet szerelmük.
Ismét beigazolódik, hogy a Shakespeare-vígjátékokban rengeteg a humor, a derű és a könny, a bonyodalom, nem hiányoznak belőle a vérbő figurák és a szókimondó kitételek.

Kamarás Iván és Nagy Ervin amellett, hogy elragadóan sármosak, meg tudják teremteni az egyensúlyt a kint és a bent, a tudatosság és az ösztönösség, az azonosulás és a kis távolságtartás között.

Szöveg: Soós Anita
Fotó: Musicalinfo

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend