2008.02.15.@ 16.02

A Vagina Monológok

Éjszakai színház: nyitottabban, bátrabban, elnézőbben! Egy forró este, csípős megjegyzések, modern csajok, és sikamlós témák! Mindezt megkaphatod a Tháliában. Ha huncut hangulatban vagy és szeretnél a nőiségedről többet megtudni, akkor ezt az előadást neked ajánljuk!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Vagina Monológok az az előadás, melyet több mint 20 országban játszottak és játszanak folyamatos sikerrel ma is – például New Yorkban, Los Angelesben, Londonban – és melyet olyan hírességek adtak már elő, mint Glenn Close, Whoopi Goldberg, Winona Ryder, Goldie Hawn, Susan Sarandon, és még sokan mások – megérkezett Magyarországra is. Több hazai színházban is párhuzamosan fut A Vagina Monológok színpadi változata (pl.: a Tháliában és a Pécsi Harmadik Színházban.)

A Tháliában Létay Dóra, Udvaros Dorottya, Gryllus Dorka főszereplésével láthatod az előadást, melynek nyelve őszinte és eredeti, a történetek lüktetően valódiak, igazi szereplőkkel, felismerhetően megtörtént események tapasztalatairól.
Ez a darab arról szól, hogy semmi nem lehet annál fontosabb, mint hogy véget vessünk a nők elleni erőszaknak, mert a nők meggyalázása azt tanúsítja, az emberek nem tisztelik és nem védik az életet. Amikor a nőket megerőszakolják, megverik, megnyomorítják, megcsonkítják, meggyalázzák, és rettegésben tartják, a legfontosabb, legszükségesebb, legnélkülözhetetlenebb életenergiát pusztítják el a Földön.
A nők rábízták az íróra (Eve Enslerre) legbelsőbb élményeiket, a szeretkezéstől a szülésig, a nők elleni folyó háborútól egészen a nők újfajta szabadságáig. Ez a darab nem pornográf, nem trágár, de botrányosan őszinte és olyan dolgokról beszél, amikről nem szoktunk. Ez a darab ugyanúgy az életről szól, csak másképp.
„Az elején nehezen ment. A nők nem akartak erről a témáról beszélni, szemérmesek voltak. De ha egyszer belekezdtek, le sem lehetett többé állítani őket. A nők maguknak sem vallják be, de imádnak a vaginájukról beszélni. Izgatja őket a dolog, talán pont azért, mert eddig még soha senki nem kérdezte őket erről.” (részlet a darabból)
Eve Ensler: A Vagina Monológok (három színésznő előadásában)
Rendező: Bozsik Yvette

Thália Új Stúdió
Következő előadás: 2008. március 29. és 30. 19:30
Jegyár: 3400 Ft 

Szöveg: Soós Anita
Foto: Thália Színház

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend