2008.03.06.@ 16.03

Kell egy kis romantika!

Nem szívesen mozdulsz ki bulizni? Inkább a paplan alatt olvasgatnál, kettesben egy jó könyvvel, és belevetnéd magad egy romantikus világba?Mi tuti társakat ajánlunk neked!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sophie Gee: Botrányos viszonyok

Elvarázsolódnál a 18. századi London világában? Imádtad a Veszedelmes viszonyokat? Ebben a regényben a kedvelt könyv méltó utódjára lelhetsz! Mire számíthatsz, ha kezedbe veszed az ausztrál írónő, Sophie Gee regényét, a Botrányos viszonyokat? Szaftos pletykákra, mély emberismeretre, kalandokra és történelemhűségre.

Titokzatos viszonyok? Ördögien csábos szerelmek? Egyesek azért kockáztatnak, mert azt hiszik, ki tudják játszani a sorsot, mások azért, mert a szerencse fiai, mások egyszerűen csak imádják a veszélyt… te hová tartozol? Robert Petre, Ingatestone hetedik lordja elcsábítja a gyönyörű és talpraesett Arabella Fermort. Arabella tudja, hogy egy ilyen viszony egy életre tönkreteheti, hiszen ördögien csábos szerelmese összeesküvő, akit ha lelepleznek, vérpadon végzi. A pár titkos viszonyát egy kívülálló lesi meg, egy önjelölt költő, aki nem más, mint Alexander Pope. Hírnévre és vagyonra áhítozva érkezik Londonba. Ha kudarcot vall, nyomorba jut, de ha Arabella és Lord Petre titkos viszonyáról híres költeményt ír, sikeres és gazdag lehet. Ez a regény a báli szezon könyve – szex és álarcok, botrány és pletykák a tizennyolcadik századi angol főurak és hatalmasok szűk és kirekesztő körében.

Joanne Harris: Csokoládécipő

A szél sosem csendesedik. És bár sokunknak ez nem sokat jelent, Vianne és Annouk életében meghatározó szerepe van. Azok, akik a szél hívogató hangjára költöznek, mindig hallják szavait.

Vianne-t és Anouk-ot (akiket most Yanne-nak és Annie-nek hívnak) most Párizsba fújta a szél, a Montmarte-ra. Itt csöppen az életükbe Zozie de l’ Alba, aki nagyon gyorsan barátságot köt a két utazóval. Hamar a támaszuk és segédjük lesz. De Zozie nem az, akinek látszik. Vianne már nem varázsol többé, és élete nagy szerelmét is elhagyta, Annie pedig egy kicsit megkomorodott tinédzser lett, akinek Zozie olyan, mint valaha az anyja volt.
De vajon meddig tud mindenkit megtéveszteni, és Vianne végül hogy dönt? Feleségül megy a háziúrhoz a kényelem és anyagi biztonság miatt, vagy inkább élete szerelmét választja?
Az írónő megint a varázslatok világába repít minket, azonban ezúttal realisztikusabban, mint azelőtt. Ha olvastad a Csokoládét, biztosan tetszeni fog a folytatás, ha nem olvastad, ne keseregj, mert ez a könyv különállóan is élvezhető. (Ulpius-ház)

Szöveg: Abu-Sarah Salwa, Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend