2008.03.26.@ 12.03

Abigél vagy Képzett társítások

Vasárnapig még kedvedre válogathatsz a Budapesti Tavaszi Fesztivál színházi, komolyzenei, és táncművészeti programjai közül! Csütörtök esti programként az Abigél musical bemutató előadását, péntekre a Bárka Színház művészeti programját, a Képzett Társításokat ajánljuk neked!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Abigél musical ősbemutató – Egy tinilány felnőtté válásának története

Az Abigél az elmúlt évek felmérései alapján az egyik legolvasottabb könyv hazánkban, a mű filmváltozata pedig évtizedek óta rendszeresen a különböző televíziós csatornák műsorán szerepel. Abigél szívbemarkoló és mulatságos története egy tizenéves gimnazista lányról, Gináról szól. A lány alakja évekkel ezelőtt mindenki szívébe belopta magát, s a Budapesti Operettszínház társulata most abban reménykedik, hogy a regény színpadi, zenés változata is legalább olyan sikeres lesz, mint maga a könyv vagy a film volt. Szabó Magda sokáig tiltakozott az ellen, hogy lányaként szeretett saját teremtménye, Vitay Georgina színpadra lépjen. Somogyi Szilárdnak, a musical rendezőjének sikerült – ahogy ő maga mondja – "megtörnie a jeget".

Kocsák Tibor – Somogyi Szilárd – Miklós Tibor: Abigél
(Szabó Magda azonos című regénye nyomán)
Rendező: Somogyi Szilárd
Főszerepben: Vágó Zsuzsi, Udvaros Dorottya, Balikó Tamás

2008. március 27. 19:00 
Budapesti Operettszínház
További előadások: 27., 28., 29., 30.

Információ: www.operettszinhaz.hu
Jegyrendelés: 486-3311, www.btf.hu

Magyar művészek reflektorfényben! – Képzett társítások

A Képzett társítások a Bárkában című irodalmi-művészeti sorozat keretében Alföldi Róbert vendégei a magyar művészeti élet kiválóságai. A beszélgetésre, felolvasásra, olykor képek bemutatására és vetítésre épülő, a műfaji határokat átlépő esteken mindig hangsúlyos a zene is, hiszen a műsor alapötlete, hogy a meghívott zenészek kreatív módon reagálnak mindarra, ami az esten elhangzik vagy látható. Alföldi Róbert vendégei péntek este Grendel Lajos író, valamint Bacsó Péter filmrendező.

Zene: Bacsó Kristóf / szaxofon; Oláh Kálmán / zongora

Képzett társítások
2008. március 28. 19:00
Bárka Színház

Információ: www.barka.hu
Jegyrendelés: 486-3311, www.btf.hu

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend