2008.04.14.@ 11.04

Ismét Francia Filmnapok!

Két új várossal, két retrospektív vetítéssorozattal, hat nagyjátékfilmmel, hét rövidfilmmel, hét, Budapestre érkező francia művészvendéggel, összesen kilenc városban, indul a Francia Filmnapok!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az idei a tizenkettedik év, hogy a hagyományoknak megfelelően április közepén – vidéken április 10-21., Budapesten pedig április 17-20 között – megrendezik a Francia Filmnapokat. A főváros mellett nyolc város, Szeged, Pécs, Debrecen, Miskolc, Győr, Kecskemét, Szolnok és Eger is csatlakozik a rendezvénysorozathoz, így idén láthatják majd a nézők a legtöbb településen premier előtt a legújabb francia alkotásokat.

A Francia Filmnapok különlegessége, hogy ízelítőt ad a későbbiekben, az év során, Magyarországon mozikba kerülő francia filmekből, s azokat néhány napig premier előtt kínálja a közönségnek. A Filmnapok alatt hozzánk látogat az Angelből Lucy Russel, akit korábban a Batman kezdődik című filmben láthatott a közönség, a Karamell rendezőnője, Nadin Labaki, aki egyben a film főszereplője is. Ő férjével, Khaled Mouzannarral érkezik, aki a film zeneszerzője. Cédric Klapisch filmjét, a Paris-t Julie Ferrier képviseli, míg az Egyedül nem megy című filmet a producer, Pierre Grünstein, kíséri, aki olyan alkotások mellett bábáskodott, mint az Asterix és Obelix, a Margó királyné vagy Roman Polaski Egy tiszta nő-je. A rövidfilmes alkotók közül Olivier Berlemont, az Ellenállni a remegésnek cím film producere jön Budapestre. A Lucky Luke – Irány a vadnyugat rendezője, Olivier Jean Marie számára különleges lesz a budapesti utazás, hisz magyar felesége révén kicsit beszéli a nyelvünket. Ők egy-egy budapesti vetítés végén meghajolnak majd a közönség előtt.

Információ: www.franciafilmnapok.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend