Mozdulj ki otthonról a hétvégén!

Sokszínű és változatos programkínálatból válogathatsz ezen a hétvégén is!

Elsőként a Múzeumok Majálisára invitálunk:

Ezt a rendhagyó kulturális fesztivált a Magyar Nemzeti Múzeum hívta életre a művészet jegyében.
Több mint 100 múzeum mutatkozik be az ország minden tájáról, közel 100 különféle műfajú program vár téged két nap alatt, vendég lesz többek között Póka Angéla és zenekara is, és még kézművesmesterek igényes portékái között is kedvedre válogathatsz. A majális filmmúzeumában különleges gyűjteményeket dokumentáló rövidfilmek mellett muzeális és szórakoztató nagyjátékfilmeket is műsorra tűznek.

Azoknak ajánljuk ezt a programot, akik a Múzeumkert árnyat adó fáinak hűvösében finom falatokat szeretnének kóstolgatni, miközben körülöttük zajlik az élet!

Múzeumok Majálisa
2008. május 17–18.
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum kertje 

Szöveg: Soós Anita

A kortárs művészetek és extrém alkotások kedvelőinek:

X. jubileumi Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiválját ajánljuk, amely a három nap alatt óránként nyíló különleges tárlatairól és rendhagyó művészeti felfogásáról vált ismertté. Az Erlin Galéria szervezésében a Ráday utca galériáinak, kulturális intézményeinek, kávéházainak és az utca aszfaltjának, sőt légterének bevonásával megvalósuló X. jubileumi Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiváljának idei vendége: Kína. Számos kortárs képzőművészeti kiállítás, zenei és irodalmi performance mellett izgalmas videoinstallációkat láthatsz.

Plein Art Kortárs Művészetek Fesztiválja
2008. május 16−18.
Budapest IX., Ráday Kultucca

A reneszánsz világába vágyóknak:

Az újjászületés titkáról mesél neked a reneszánsz jegyében megrendezett Arrivederci Botticelli! Éjfélig tartó mulatsággal ünnepli a múzeumok világnapját és egyben búcsúztatja A Mediciek fénykora – élet és művészet a reneszánsz Firenzében című nagyszabású tárlatát a Szépművészeti Múzeum. A zenés-táncos kultúrtörténeti kavalkád este 6 órakor kezdődik, melyen megidézik az európai reneszánsz életörömét, a Mediciek firenzei udvarát és Itália ízeit, de megismerhetjük a világ egzotikus tájain élő népek kultúrájának „újjászületését” is. Mi vár rád, ha ellátogatsz a Szépművészeti Múzeumba? Reneszánsz mulatságok, igazi reneszánsz táncház, és a napsütötte Itália ízei Buday Péter mesterszakács konyhájából. A jelszó: mágia és varázslat…

Arrivederci Botticelli! Reneszánsz mulatság
2008. május 17.
Budapest, Szépművészeti Múzeum

Még több

weekend