2008.07.07.@ 13.07

A fénnyel rajzolt nő

Újabb szuper hely nyílt a Király utcában! A nemrégiben felújított Godzsu udvarban nem csak egy hangulatos udvari kávézót találsz, hanem annál jóval többet ígér az újonnan nyílt hely. Az udvar G13 nevű galériája már meg is nyitotta első kiállítását, melyben fotók formájában betekintést nyerhetsz a férfiak által vágyott nőkről, hiszen a képek készítői kivétel nélkül az erősebb nem képviselői.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kiállítás megnyitóján Andy Vajna filmproducer kiemelte: a huszadik századi fotográfiát nemzetközileg meghatározó André Kertész és Martin Munkácsi munkássága nyitott utat annak a páratlan tudásnak, amelyet – mint a tárlaton is jól látható – a mai kortársak visznek tovább. A korszak magyar világklasszisaival azonban csupán az utóbbi években találkozhatott kellő hangsúllyal idehaza a közönség. A G13 Galéria célja, hogy láthatóvá és elérhetővé tegye ezeknek az alkotóknak a munkáit, karöltve napjaink kiváló művészeivel, ezzel teremtve meg az összeköttetést múlt és jelen között.

Mióta az ember képes csapdába ejteni és maradandóan tartósítani a fényt, azaz amióta fotózik, képeket készít a nőről. A kezdetektől fotósok tízezrei már számtalan megközelítésben, esztétikai felfogásban, mindenféle szögből, minden lehetséges megvilágításban, színesben és fekete-fehéren rajzolták meg fénnyel a Nőt. Minden művésznemzedék újra és újra felfedezi magának a domborulatok és hajlatok, árnyalatok és kontrasztok fantasztikus világát. A fénnyel rajzolt nő című kiállítás erotikus, látványos és színpadias is egyszerre. A női test sokféleségét kívánja megragadni, és bele szeretne kukkantani azoknak a férfiaknak a gondolataiba, akik lefotózták, hogy mit jelent számukra a Nő. Nem kisebb nevek alkotásaiban gyönyörködhetsz, mint André Kertész és Martin Munkácsi, valamint a kortárs Dobos Tamás vagy Lábady István.

Láthatsz csalókán egyértelmű képeket, víziószerű kompozíciókat és lenyűgöző hangulatokat! A G13 Galéria jó szemmel válogatta össze a nyitókiállításának képeit.

A fénnyel rajzolt nő
2008. július 31-ig
G13 Art Gallery
1075 Bp., Király u. 13.
Tel.: 30/984-7984

http://www.g13.hu 

Szöveg: Soós Anita

Fotó: Martin Munkácsi (www.g13.hu)

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend