2008.07.10.@ 12.07

Bánatosan elszívott cigaretták és karcsú női bokák

Július 3-án mutatták be nálunk a My Blueberry Nights című filmet, melyben csupa gyönyörű színész látható! A film a hongkongi rendező, Wong Kar-Wai első angol nyelven forgatott filmje egy romantikus szerelmi történet igazi világsztárokkal, főszerepben Jude Law, Natalie Portman, Rachel Weisz és az énekesnő Norah Jones.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 Wong Kar-Wai rendező filmjeiben az ízlés, a hihetetlen elegancia és a finomság tükröződik. Ebben a mozijában az idő és szerelem fájdítóan szép mulandóságáról beszél. A történet főszereplője Jeremy (Jude Law), egy New York-i kávéház tulajdonosa. Egy nap az egyik vendége, Elizabeth tőle tudja meg, hogy a barátja ott járt egy másik lánnyal. Az összetört szívű, megcsalt lány estéről estére betér a kávézóba, remélve, hogy volt barátja eljön az otthagyott lakáskulcsáért. Éjjelente sokat beszélgetnek Jeremy-vel. Kiderül, hogy a fiú azért nem ment még el a városból, mert azt reméli, hogy volt barátnője egyszer visszatér hozzá. Egy nap Elizabeth váratlanul elhagyja New Yorkot, Memphisbe, majd Las Vegas-ba költözik. Szeretné újra megtalálni régi önmagát, és eltávolodni volt barátja emlékétől, de Jeremy-től nem akar elszakadni. Képeslapokat küld a fiúnak, és beszámol azokról az emberekről, akikkel a sors összehozza. Jeremy-nek egyre jobban hiányzik a lány, de mivel a képeslapokon nincsen cím, nem tudja megtalálni…

Mi van akkor, ha nem tudjuk túltenni magunkat egy szakításon? Az érzéseink mindig túlélik az elválást? Ha egyszer valamit elveszítettünk, akkor azt már soha nem fogjuk megtalálni? A film ezekre a kérdésekre keresi a választ két elhagyott, feledni nem tudó szerelmes – egy férfi és egy nő – egymásra találásának történetén keresztül.

My Blueberry Nights- A távolság íze
hongkongi-kínai-francia romantikus film
Forgalmazó: Budapest Film 

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend