2008.07.15.@ 00.07

Szépségápolás a római korból

A szépségápolás központi helyet foglal el az életünkben. Most olyan kiállítást ajánlunk neked, ahol megtudhatod, hogyan ápolták testüket, hajukat, és hogyan illatosították magukat elődeink.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az Aquincumi Múzeum új kiállításán megtudhatod, mennyi gondot fordítottak a rómaiak – férfiak és nők egyaránt – megjelenésükre és ápoltságukra. Az időszaki kiállítás a római szépségápolásból ad ízelítőt az Aquincumban előkerült tárgyak bemutatásával. A fürdőkultúra, testápolás, arcápolás és hajápolás témakörei mellett kitekintést ad a szépség fokozását szolgáló ékszerek és illatok világára is.
A Venus és Hygieia birodalma című izgalmas tárlaton kiderül, hogy a fürdők látogatása a mindennapok része volt, amolyan közösségi program. Rengeteg parfümöt használtak, és számos tégely, fésű, hajtű bizonyítja, hogy a hajápolást is magas fokon űzték. Az arcápolás, az arc festése, az epilálás sem volt ismeretlen a római kor asszonya és embere számára. Egy pár éve Londonban előkerült arckrémes bádogdobozban például a mai kozmetikumokhoz hasonló minőségű alapozót találtak, amit előkelő hölgyek használtak az arcuk fehérítésére. Ha itt nem is csodálkozhatsz rá ilyen szenzációs leletre, érdekességben és szépségben nem lesz hiány!

Venus és Hygieia birodalma – Szépségápolás a római korban
Időpont: 2008. október 31-ig
Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Bp., Szentendrei út 139., www.aquincum.hu)

Szöveg: Soós Anita

Fotó: Aquincumi Múzeum (www.aquincum.hu)

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend