2008.07.21.@ 13.07

Lenny Kravitz először Magyarországon!

A világ legkarizmatikusabb rockénekese július 22-én hazánkban lép fel! Ott a helyed, hogy az elsők közt láthasd és hallhasd Lenny-t, aki őrületesen szexi külsejével és csodálatos hangjával meghódította a világot!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Lenny Kravitz az egyik legváltozatosabb és legtermékenyebb előadó: saját maga és világsztárok számára is a legkülönfélébb stílusokban szerzett dalokat. Legnagyobb példaképnek Prince-t tekintette, és kezdetben hasonló stílusban akart befutni. Később, a nyolcvanas évek második felében New Yorkba költözött, hogy ott próbáljon szerencsét. Ebben az időszakban Prince helyett már inkább a klasszikus rock és a funky vonzotta, és olyan előadók voltak rá hatással, mint Jimi Hendrix, a Led Zeppelin, Curtis Mayfield és a Beatles. Kitartó munkájának és próbálkozásainak köszönhetően szerződést kapott a Virgin Records kiadónál, így jelent meg debütáló lemeze Let Love Rule címmel 1989-ben.
Második nagylemeze Mama Said címmel látott napvilágot 1991-ben. A korong túlszárnyalta elődje sikereit. Harmadik nagylemeze 1993-ban jelent meg Are You Gonna Go My Way címmel, s meghozta számára a világhírnevet. 2000-ben egy Greatets Hits válogatáslemez, 2001-ben a Lenny című stúdióalbum jelent meg. Zsinórban nyerte a Grammy-díjakat a legjobb férfi rock előadó kategóriában, és közben olyan sztároknak írt dalokat, mint Madonna, az Aerosmith és Mick Jagger.

It Is Time For a Love Revolution című albuma, amellyel hosszú hallgatás után tért vissza idén, hű az igazi dögös, rockos Lenny-hangzáshoz, szövegvilága a szerelem, a spiritualitás és a politika témakörét boncolgatja. Július 22-én este sokak régi vágya teljesül, amikor a rocklegenda fellép a Budapest Sportarénában, hogy megmutassa, mire képes. 

Szöveg: Soós Anita

Fotó: www.lennykravitz.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend