2008.07.29.@ 12.07

Szörényi- Bródy: István, a király

Augusztus 1-jén nézheted meg a Társulat című műsor sztárjainak előadásában a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az ismert rockoperát. A Társulat győztesei és szereplői az eredeti kosztümben és díszletek között adják elő a darab legszebb dalait és az előadás részleteit.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

25 évvel ezelőtt, 1983 augusztusában mutatták be az István, a király rockoperát Budapesten a Városligetben. Akkor olyan sikert aratott, amit azóta sem tudott egyetlen színdarab, opera, de még saját rockoperájuk sem felülmúlni. Az István, a király a hagyományos színházi gyakorlatot, a kemény rock zenével és a pop műfajjal való szembenállását törte meg, hiszen Pelsőczy László, Bereg Kati, Sára Bernadett, Hűvösvölgyi Ildikó, Balázs Péter, Balázsovits Lajos színészek mellett az akkori "lázadó" rockerek: Varga Miklós, Vikidál Gyula, Nagy Feró, Deák "Bill" Gyula, Victor Máté kaptak főszerepet. A szerzőknek, Szörényi Leventének és Bródy Jánosnak a zenei múltja is a pop zenében gyökerezik. Az István, a király zenei stílusában a populáris dallamok a népzenei elemekkel keverednek, ami rendhagyó volt a hazai zenés színjátszás történetében. A nagyszabású művet 1983 augusztusában hat előadás alatt 120.000 néző látta, emellett mozifilm, bakelitlemez, CD és kazetta is készült róla.

Akit érdekelnek a szereplők által a műsorban előadott legszebb dalok, és belehallgatna a jubileumi előadás slágereibe is, annak ajánljuk, hogy fusson el a legközelebbi jegyirodába, és szerezzen jegyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra! Augusztus 1-jén fél 9-kor ugyanis itt lépnek fel a szereplők.

A főszerepben Feke Pál, Éder Enikő, Simon Boglárka, Töreki Andrea és Vadkerti Imre látható.

Szöveg: Soós Anita, Kis Adri

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend