2008.08.07.@ 16.08

Tangózz ma és holnap a Karmelita Udvarban!

Két kivételes tánckultúrából kaphatsz ízelítőt magyar művészek látványos előadásai keretében a hétvégén.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Nemzeti Táncszínház szervezte Táncestek a Karmelita Udvarban programsorozatra látogat a héten. Neked is ott a helyed, hogy közelebbről megismerkedj a tüzes tangó műfajával!

Augusztus 6-án Kulik Johanna, Gellai Tamás és a Quartett Escualo idézi a várnegyed hangulatos műemléki környezetébe az argentin tangó hangulatait, Astor Piazzolla művészetét.

Az est sokéves Buenos Aires-i élményekre épül, melynek keretében a táncosok felvonultatják a tangó különféle arculatait. Mert ez a legtöbb érzelemmel telített tánc, mely lehet szenvedélyes, melankolikus, virtuóz vagy akár vidám is. Tánc és zene együtt, egymás hatását erősítve segítik átérezni azt a sajátos, érzelmekben és indulatokban bővelkedő világot, mely a tangó mozdulataiban ölt testet. Az est rendhagyó programpontjában megismerkedhetsz az argentin tangó alaplépéseivel a gyakorlatban.

Kalava Kúttu a címe Somi Panni és a Sivasakti Kalánanda Táncszínház augusztus 7-én látható "tánckavalkádjának". Az est Dél-India hagyományos és mai bharatanátjam táncaiból, s különböző néptáncok elemeiből áll össze.

Szöveg: Soós Anita

 

Címkék: tangó

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend