2008.08.12.@ 16.08

15 ruhadarab, amit a pasik utálnak rajtunk

Tudvalevő, hogy mi, nők legtöbbször nem azért szeretnénk úgy kinézni, mintha egy divatlapból léptünk volna le a forró nyári aszfaltra, mert az ellenkező nemnek szeretnénk tetszeni. Ez sokkal inkább a nőtársainkkal való megmérettetés számunkra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Akik a fenti állítást tagadják, tegyék a kezüket a szívükre, és vallják be: igenis volt már olyan, hogy irigyen oldalra sandítottak a mellettük álló lány trendi táskájára vagy a szembejövő kismama irigylésre méltó cipőjére. Ruháinkkal némán szeretnénk a többi nő tudtára adni, hogy mi bizony tudjuk, mi a divat! Ismerjük ám a trendeket!

A divatnak vannak időszakos őrületei, mi pedig a trendeket követve – tudatosan, de inkább tudattalanul – a többi nő miatt vagyunk hajlandóak kis túlzással a félhavi fizetésünket a kasszánál hagyni. Az őrület aztán otthon fokozódik, amikor a párunk rájön, hogy miért csak paprikás krumplit kap a beígért ínyenc szusivacsora helyett. És amikor még azt is megtudja, hogy mi lapul a szatyorban, a vacsora helyett azt a tényt kell lenyeletni vele, hogy megint egy olyan darabban fogunk mutatkozni, amely neki nem is tetszik.

Hogy melyek ezek? Körbekémleltünk a szerkesztőségen kívül és belül, és kiválogattunk tizenöt olyan trendi ruhadarabot és kiegészítőt, amelyért mi odáig vagyunk, a férfiak pedig utálják. A kérdezősködés közben meglepetések is értek bennünket!

1. Kiderült például, hogy sokunk kedvence, az ultrakényelmes, rohangálós és csillogó színben még szexinek is mondható balerinacipőt nem szeretik a férfiak. Pedig ez a darab már klasszikusnak számít: azután hódította meg a női szíveket, hogy Audrey Hepburn viselte a Mókás arc (1957) című filmben.

2. Ha már a cipőkről beszélünk, sok férfi a bokacsizmát is idétlen darabnak tartja. Véleményük szerint ha már valami csizmának van kikiáltva, akkor annak a szára legyen tisztességesen hosszú, amely aztán tisztességtelen gondolatokat ébreszthet bennük.

3. Cipők után következzen a ruházat. Melyik az a darab, amely szuperkényelmes, optikailag nagyítja a melleket, de leplezi a nagyobb popsit is? Még találós kérdésnek is egyszerű: a baby-doll fazonú rucikról van szó. Hiába az érvek, ne csodálkozzunk, ha a villamoson vagy a buszon a férfiak átadják a helyüket, mert azt hiszik, hogy kisbabát várunk.

4. Ugyanez a helyzet a tunikával is, pedig a férfiak nem is sejtik, hogy egy forró nyári napon nincs is kellemesebb a bőr számára, ha egy könnyű anyagból készült tunika hullámzik körülötte.

5. Lassan itt az idő, amikor újra előkerülnek a poncsók is. A kényelmes, meleg lepelről a legtöbb pasinak nincs jó véleménye.

6. A fehérnemű terén igencsak megoszlanak a vélemények. Akármennyire is úgy tűnhet, a falatnyi tanga nem feltétlenül tartozik a kedvencek közé. Egyesek szerint sokkal szexisebb a csipkés franciabugyi vagy a finom anyagból készült hagyományos fazon.

7. Az előbbinek pont az ellenkezője Bridget Jones mindent eltakaró, hasat leszorító tüdős bugyija, amely bár praktikus lehet, de feszesebb nadrágot, szoknyát vagy ruhát felvéve túl sokat árul el viselőjéről.

8. Mindenképp szót kell ejtenünk a frizurákról is. Valamilyen ősi beidegződés miatt a férfiak nagy része a hosszú tincseket tartja nőiesnek. Pedig a rövid haj is számtalan módon variálható, és ugyanolyan szexi, mint a nagy lobonc. Hiába rohamozták meg a fodrászukat a lányok és asszonyok, hogy a világ egyik legkeresettebb modellje, Agyness Deyn kócos frizurájára cseréljék a loboncukat, a férfiak többsége szúrós szemmel nézte és nézi a változást.

9. A bobfrizurát sem zárták a szívükbe a pasik, amelyért a világon élő nők fele lelkesedik. A frizura szerintük precízséget, visszafogottságot tükröz. A férfiak pedig a vad, lobogó tincseket szeretik, azzal az illúzióval megspékelve, hogy a viselőjük is egy tüzes ősasszony.

10. A férfiak, ha tehetnék, eltüntetnék az összes sminkeszközt, ami létezik. Amíg mi nagy műgonddal kenjük magunkra a rúzst, arcpírt, alapozót, szempillaspirált, addig ők közelről és távolról sem értik, minek az egész. Arra nem is gondolnak, hogy nem mindenki olyanra sminkeli magát, mint egy bohóc, és egy zsibbasztó éjszaka után bizony elkel a korrektor és az arcpír.

11. Egyes férfiaknál a nagy táska borítja ki a bilit, mások azt nem értik, minek a harmincnegyedik bőrdíszműre is kiadni súlyos ezreseket, amikor egyben sem találunk meg semmit. Arról nem is beszélve, hogy minden egyes alkalommal át kell pakolni a kulcscsomótól kezdve a bérleten át mindent a másikba, és arra a nyakukat mernék tenni, hogy valami kimarad. Hiába, vannak dolgok, amelyekre egyszerűen nincs magyarázat. A táskamánia az egyik…

12. A másik az XXL méretű napszemüveg. Itt a férfiak többsége belátja, nincs mit tenni, a divat nem ésszerű válaszokra épülő tudomány. Eljutottak arra a pontra, hogy megértik, a napszemüvegnek nemcsak praktikus, hanem divatos oldala is van. Az utóbbiba azonban inkább nem ütik bele az orrukat.

13. Harc a kiegészítőkkel. „Minek a sál ötven fokban?” „Miért kell annyi karkötő?” Tény, hogy nem kell úgy kinéznünk, mintha nyakmerevítőt vagy csuklószorítót hordanánk, de a kiegészítők arra hivatottak, hogy feldobják a legegyszerűbb öltözéket is.

14. Szerencsére vagy nem, de sokunk kedvencei, a leggings és miniszoknya, leggings és sort, leggings és bármi kombinációk kezdenek kimenni a divatból. Tegyük hozzá, az általunk megkérdezett férfiak többségének legnagyobb örömére.

15. Még egy utolsó dolog a férfiak, a divat és a tudatlanság kapcsolatáról: az urak többsége kimondva-kimondatlanul hadilábon áll a divattal, és szerintük alapjában véve minden ruhadarab, így a divat is teljesen fölösleges. Akárhogy is van, szerencsére a divatot nem vesszük annyira komolyan, hogy az ízléskülönbség a két nem közé álljon. Ha mégis, akkor ott már nem a gardróbban kell keresni a probléma forrását.

Forrás: Nők Lapja Café, Trend rovat

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend