Mozgós Péntek szeptember 5-én!

A budapesti Gilda Max mozgásközpontok kezdeményezésére újra összefogtak az ország wellness és fitness szolgáltatói. A sikeres februári akció után újra létrejött a területen azelőtt példátlan együttműködés.

Az őszi Mozgós Pénteken, országszerte már több mint 40 sportszolgáltató, (fitness- kondi- és wellnesstermek, mozgásközpontok, uszodák, sportlétesítmények, szállodák sport- wellness, spa és egészségközpontjai) nyújt 50 %-os kedvezményt a napi belépő árából a mozogni vágyó vendégeknek.

Magyarországon a nők 62, a férfiak 58 százaléka küzd túlsúllyal. Ennek a helytelen táplálkozás mellett, legfőképpen a mozgásszegény életmód az okozója. Az akció szeretné felhívni a figyelmet erre a társadalmilag súlyos problémára, egyben megoldást is kínál azzal, hogy 50%-os kedvezménnyel ad lehetőséget az akció napján a fitness termek és egyéb helyszínek kipróbálására.

Az akció szervezői elmondták, hogy tapasztalataik szerint, bár nagyon sokan hiányolják az életükből a testmozgást, még sem keresik meg a környékükön lévő lehetőségeket. A rendszeres testmozgás el, újrakezdéséhez az első lépés a legnehezebb. A Mozgós Péntek akció éppen ennek a lépésnek a megtételét próbálja elősegíteni, azzal, hogy felhívja a figyelmet, a mozgási lehetőségek széles kínálatára. A februári akció után sokan kezdtek egészségesebb életet, remélhetőleg most még többen fordulnak az egészséges életmódhoz vezető út felé.

Béres Alexandra elmondta, hogy büszke rá, hogy ő az egyik házigazdája ennek a rendezvénynek, hiszen az akció céljai azonosak azzal, amiért ő mindig is küzdött. Elmesélte, hogy a februári akció után hallott olyan cégekről, ahol a munkatársak megegyeztek abban, hogy a Mozgós Pénteken például a liftek helyett a lépcsőt használják. Alexandra szerint ők tökéletesen megértették a Mozgós Péntek filozófiáját, hiszen ezzel a kis odafigyeléssel is sokat tehetünk az egészségünkért. Szeretném, ha szeptember 5-én nagyon sokan követnék ezt a példát és legalább egy kicsit odafigyelnének a mozgás, a sport fontosságára.

A kedvezményt nyújtó helyszínek folyamatosan bővülő listája megtalálható, a www.mozgospentek.hu honlapon.

Az országos akció háziasszonyai a GILDA MAX mozgásközpontok szakmai vezetője Béres Alexandra és Miló Viktória Boksz Világbajnok.

Még több

weekend