Trópusi vihar – avagy durvulnak a vígjátékok

Ez az új trend Hollywoodban? Te is eldöntheted, ha szeptember elején megnézted Tom Cruise új filmjét, a Trópusi vihart.

Tom Cruise úgy káromkodik új filmjében, a Trópusi viharban, mint egy kocsis, és ezt szemmel láthatóan élvezi. Változik tehát a trend Hollywoodban? Korábban ugyanis azért pedáloztak a stúdiófőnökök, hogy minél alacsonyabb korhatáros besorolást kapjanak a filmek, ma viszont már nem bánják, ha a produkció gyerekeknek nem ajánlott. Miért is? Mert a közönség vevő a szexre, a káromkodásra és az erőszakra.

"Tom lubickolt a szerepében" – meséli Ben Stiller, a Trópusi vihar rendezője, forgatókönyvírója és egyben főszereplője. "Látszott rajta, boldog, hogy nem kell lakatot tenni a szájára, ösztönösen hozta a figurát." Cruise egyébként alig felismerhető a filmben: kopasz, elhízott stúdiófőnököt alakít, aki folyton dührohamot kap.

Maga a Trópusi vihar arról szól, hogy beképzelt hollywoodi sztárok Ázsiába mennek háborús filmet forgatni, ám a dzsungel mélyén valódi csetepaté közepébe csöppennek. Az egyesek által máris az év akcióvígjátékának kikiáltott mozifilm stáblistáján Ben Stiller és Tom Cruise mellett szinte csak Robert Downey Junior neve cseng ismerősen sokunk számára. A többiekre épp ezért vagyunk nagyon kíváncsiak!

A film hazai bemutatója: 2008. szeptember 4.

Még több

weekend