Borimádók, figyelem!

Újra itt van a szeptember 10től 14-ig a több napos borfesztivál, ami egyben az egyik legnagyobb is, és mint oly sok éve, most is a Budai Várban kerül megrendezésre. Ha szereted a jó borokat, vagy a pezsgőket, esetleg az ínycsiklandó ételeket, sajtokat, akkor szerdától irány a Vár!

Idén már 17. alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivált. Az elmúlt években ez a rendezvény is igencsak kinőtte eredeti önmagát, így mára már nem csupán a minőségi borokkal és pezsgőkkel várják a látogatókat, hanem szüreti felvonuláson, boregyetemen, gálakoncerten, jótékonysági borárverésen, de még akár fotókiállításon is részt vehet az odalátogató.

Tedd félre erre a pár napra a fogyókúrádat, és kóstold meg két korty közt a narancs chipset, a töki pompost, vagy a caponatat, ami szicíliai padlizsánragu paradicsommal és olajbogyóval! De akár a grillek és frissen sültek közt is csemegézhetsz.
Ha pedig érdeklődsz a borászok munkája iránt, vagy csak szeretnéd tudni, hogy mitől jó bor a jó bor – az ízén kívül -, akkor érdemes szeptember 8 és 10. között a Szentháromság térre látogatni, ahol szakemberek segítenek eligazodni a borok birodalmában.

Fontos infók:
Tehát a Budavári Palota teraszai adnak helyet a rendezvénynek, napi karszalag ára: 2200 Ft, ebben benne van egy kóstolópohár, egy pohártartó szütyő, és két darab kóstolójegy. A kóstolójegyek 100 ill. 1000 forintos címletekben kaphatók az információs pultoknál, ezzel tudsz a standokon vásárolni.
Ha pedig olyan sokáig elhúzódik a nézelődés, evés-ivás, hogy már nem járnak a buszok, vagy kocsival érkeztél, de nincs olyan, aki a társaságból ellen tudott állni a finom nedűknek, akkor kedvezményes tarifával szállít haza a helyszínről a Borfesztivál egyik hivatalos taxipartnere.

Mindennek pedig utánanézhetsz a www.aborfesztival.hu oldalon!

Cosmo-tipp: A nagy kóstolgatás előtt nézd meg a Nemzeti Galéria fotókiállítását, ami kimondottan erre az alkalomra készült: 50 db, közel két négyzetméteres óriás fénykép a szertartásos borfogyasztásról.

Szöveg: Kis Adri

Még több

weekend