Afrodita álma – bizarr álomképek egy meghökkentő szépségű filmben

Titov Veles Macedóniában található, ebben a városban él a Csehovtól kölcsönzött három nővér, és nem csoda, hogy elvágyódnak.

A film három nővére három különböző módon keresi a kiutat. A legidősebb, Slavica (Ana Kostovska), aki az acélgyárban dolgozik, a főnökével vetetné el magát – és biztos, ami biztos, néha droghoz is nyúl -, a csinos Sapho (Dzevdet Jasari) pedig fűvel-fával kavar, hogy vízumhoz jusson valahová Nyugatra. A 27 éves Afrodita (Labina Mitevska) azonban teljesen más eset, részben mert még mindig szűz, és részben azért, mert 5 éves kora óta nem beszél.

Afrodita egész nap a várost járja, és saját fantáziavilágába menekül: arról fantáziál, hogy megtalálja az igazi szerelmet, és gyereke születik, ám hamarosan kénytelen szembenézni a valósággal, ahogy nővérei is. Teona Strugar Mitevska, a rendező a könyörtelen valóságot csak lassan, de módszeresen tárja fel, miközben zavarba ejtően szép képekben mesél hősnőiről – Afrodita bizarr álomképei a film csúcspontjai – érzékenysége azonban egy idő után már kicsit sok.

Még több

weekend