Világsztárok Balettgála az Operában!

Mindig is lenyűgöztek a kecses balerinák és az izmos táncos pasik? Akkor ott a helyed a Világsztárok Balettgálán az Operaházban szeptember 27-én, szombaton.

Az 1993-ban útjára indított Világsztárok az Operában – Nemzetközi Balettgála életében új fejezet kezdődik 2008 szeptemberében: először a rendezvény történetében – tovább erősítve annak nemzetközi jellegét – a Gála két egymást követő napon kerül színre: szeptember 26-án Pozsonyban a Szlovák Nemzeti Színházban, 27-én pedig Budapesten, az Operaházban. A budapesti Világsztárok Balettgálának ez lesz a 16. évadja, Pozsonyban viszont az első ilyen jellegű nemzetközi sztárgála.

A műsorban kilenc társulat huszonhat táncosa és két nemzetközi művész lép fel. Az Angol Nemzeti Balett, a hágai NDT Táncszínház, az amszterdami Holland Nemzeti Balett, a Cseh Nemzeti Színház és a Laterna Magika vezető szólistái egy műsorban szerepelnek a Szlovák Nemzeti Színház és a Magyar Állami Operaház balettművészeivel. Gálánk közönsége is megcsodálhatja a 2008. évi budapesti Nurejev Emlékverseny nyerteseit a szentpétervári Mikhailovsky társulattól, valamint az idei júliusi Várnai Balett Verseny győzteseit a Moldáviai Nemzeti Operától.

A műsor, amint a korábbi években is, kis keresztmetszetet kíván adni a táncművészet ismert kettőseiből és más látványos gála darabjaiból, legyen klasszikus, neoklasszikus vagy kortárs mű. Néhány régi klasszikus mellett olyan koreográfusok műveit láthatjuk majd, mint L. Bajári, V. Gsovsky, J. Kylian, H. van Manen, R. Poclitaru, H. Spoerly, M. Radačovský és P. Zuska. Az est házigazdái Pongor Ildikó és Szuhay András lesznek és a világ legjobb táncosai lépnek fel ezen az estén. Néhány táncos ízelítőül: Pazár Krisztina, Bajári Levente, Jozef Varga, Seh-Yun Kim, Anastasia Lomachenkova és Anik Bissonnette.

Világsztárok Balettgála
Magyar Állami Operaház
2008. szeptember 27. (szombat) 18:30

Szöveg: Soós Anita

Még több

weekend