2008.10.02.@ 15.10

The Verve: Forth – Dögös pasik, brit pop, egyszerre felemelő és mélybe rángató dalok!

Az angol popsajtó tavaly ősszel számolt be a The Verve újjáalakulásáról – az 1998-as utolsó koncertekhez képest egy évtized telt el azóta, hogy utoljára új anyagot hallhattunk a zenekartól! A lemez hatvanöt perces, és végig azt érezheted, hogy ez a lemez tényleg egy ütős visszatérés!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nyolcvanas évek végén, Wigan városában alakult zenekar frontembere sosem tartotta vissza magát, ha végletes kinyilatkoztatásokról volt szó. A kilencvenes évek elején Ashcroft arról mesélt, tud repülni, vagy hogy zenekara egy nap meghódítja a világot, és ennek eléréséhez pontosan három nagylemezre lesz szükségük. Ez utóbbi beteljesült, még akkor is, ha két nagylemez, az 1993-as A Storm In Heaven és az 1995-ös A Northern Soul után a frontember és a gitáros Nick McCabe közötti konfliktusok miatt a kvartett feloszlott. 1996-ban egy új gitárossal, Simon Tonggal kezdtek bele az Urban Hymns munkálataiba, de hamar kiderült: McCabe gitárjátéka nélkül a zenekar nem teljes egész. Visszahívták, és immáron öten fejezték be az 1997-es nagylemezt, amely óriási áttörést hozott, világszerte több mint hétmillió példányban kelt el. Az 1998-as koncertek azonban nem az ünneplés jegyében teltek: európai turné betegség miatt félbeszakadt, McCabe pedig ismét elhagyta a zenekart – immáron végleg. A zenekar most újra összeállt, hogy elkápráztasson minket egy új lemezzel!

A Forth című lemez dalai egyre újabb inspirációkat sugározva ejtenek minket ámulatba és egyszerre emelnek fel, majd rántanak a mélybe. Legújabb lemezükön letisztult popdalok, a Verve-re mindvégig jellemző végletességgel: egyszerre leheletfinom és erőteljes, monumentális és megsemmisítő zene hallható! A The Verve lemeze év egyik legjobban várt és egyben legjobban sikerült albuma.

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend