2008.10.10.@ 15.10

Fish koncert hétfőn – érzékeny, lírai dallamok!

Egyedi élményre és extra zenére számíthatsz, ha ellátogatsz az A38 Hajóra október 13-án. Ezen a napon, 19 órától ugyanis Budapesten lép fel a Marillion első, és máig meghatározó énekese, Fish.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fish szólókarrierje immár 20 éve tart, s nemrég adta ki 13. stúdiólemezét, ami újfent meggyőz minket arról: nem véletlenül tartják a klasszikus rockzene egyik legnagyobb énekesének. A varázslatos hangú skót úriember két órás műsort ad az A38 hajón, ha az érzékeny vagy a lírai dallamokra és a laza art rockra, akkor biztosan nem fogsz csalódni.

Derek William Dick, azaz Fish már fiatal korában eldöntötte: egész életében a rockzenével akar foglalkozni, ekkor talán még nem is mert arra gondolni, hogy évtizedekkel később Fish néven a klasszikus progresszív rockzene egyik legnagyobb énekeseként tartják majd számon. Fish ’88-ban távozott a zenekarból, s szólókarrierbe kezdett – egyes vélemények szerint éppen azért, mert önéletrajzi ihletésű, személyes hangvételű szövegei miatt a többi tag attól félt, hogy előbb-utóbb háttérbe szorulna az énekes mellett. Mindenesetre Fish kreativitása a válás után még magasabbra hágott: a négy Marillion album után 9 önálló stúdiólemezt készített, a legutóbbinak a 13th Star címet adta.

Fish-t budapesti koncertjén régi gitáros barátja, Frank Usher kíséri, a basszusgitáron pedig az új album egyik szerzője, Steve Vantsis játszik, és Foss Paterson billentyűs, Gavin John Griffiths dobos és Chris Johnson gitáros is közreműködik majd.

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend