2008.10.13.@ 15.10

Szakíts, ha bírsz!

Vannak bizonyos szempontok, amelyeket muszáj figyelembe venni, amikor az ember úgy dönt: kapcsolatba keveredik valakivel. Itt van 10 olyan eset, amikor már az elején jobb, ha dobod a kiszemeltet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

1.Rondákkal felesleges ismerkedni!

Miért is állnál össze olyannal, aki külsőre éppen hogy megüti a mércét? Ha elsőre nem volt vonzalom, az a legritkább esetben lesz meg később. Bár vannak a tipikus megszépülő-pasik, de később bármilyen gond lesz köztetek, rögtön felmerül az is benned: de hát igazán nem is tetszik.

2. Rossz szex

Halott ügy! Vannak dolgok, amiken persze segít az idő, meg ugye egymáshoz is kell szokni, de ha már hónapok óta próbálkoztok, mégse javul a helyzet, akkor felesleges tovább erőltetni. Ide tartozik az is, hogy egy olyan emberről, akitől nemi betegséget kapsz el, el kell gondolkozni elég erősen… hiszen vajon ő honnan szerezte?

3. Távkapcsolat tilos!

Ez azért elsősorban a külföldiekre vonatkozik. Először is a messziről jött emberről tudjuk, hogy azt mond, amit akar. Másodszor pedig, ha nélküled kíván valaki külföldre menni, dolgozni, tanulni… igen csak erős idegzet kell ennek elviseléséhez.

4. Olcsó Jánosok, és multimilliomosok

Aki nem költ rád egy fillért sem, attól később vajon mit várhatsz? Ha pedig neki van túl sok pénze, akkor félő, hogy azzal gyanúsítanak, csak a vagyonára hajtasz. Persze az az eset is fennállhat, hogy neked vannak aranyrúdjaid a vánkosban. Ilyenkor arra figyelj, hogy nehogy lelépjenek velük az éj leple alatt!

5. Vallásokkal óvatosan

Szektatagokkal, különböző vallások bigott híveivel azonnal szakítsunk. Ha csak nem tartozunk egy felekezethez. Más különben a világnézeti különbségek komoly gondokat okozhatnak!

6. Közös érdeklődés

Persze van olyan, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de lássuk be: az a ritkább. Ez a kötelező kivétel, tehát jobb azért, ha van némi közös bennünk. Nem árt, ha hasonlít mondjuk a zenei ízlésünk, vagy ugyanazokat a filmeket nézzük meg szívesen.

7. Sulis kapcsolatok

Ha az illető a tanárunk, vagy éppen a tanítványunk, akkor azonnal felejtsük el! Ez csak bajt szül, hiszen sokan etikátlannak tartják, nem nézik jó szemmel, és egy idő után lássuk be: kapcsolatunkra is rányomja a bélyegét, hogy a környezetünk rossz szemmel néz minket.

8. Házinyúl

Továbbra sem lövünk házinyúlra! Munkahelyen különösen komoly galibákat okozhat. Vannak olyan helyek, ahol kimondottan tiltják a kollégák közti intim viszonyt, és ha fény derül rá, akár a munkánkat is elveszíthetjük. De persze az se kellemes, ha szakításra kerül a sor, és még mindig együtt kell dolgozni az ex-szel.

9. Családi rendezvények

Ne az legyen az első, hogy kiszemeltünket elráncigáljuk nagyszüleink ötvenedik házassági évfordulójára! És ha velünk teszi ezt, akkor sem árt elgondolkozni! Arról nem is beszélve, hogy ezzel megúszhatjuk, hogy a szülők rögtön családtagnak tekintsék az illetőt, annak ellenére, hogy te csak szeretőnek szántad.

10. Internet

Igen, manapság talán ez a legkönnyebb ismerkedési módszer, de inkább ne! Csupa bonyodalom és csalódás!

És hogy mindezt honnan vettük? A „Szakíts, ha bírsz – Értékellek mint ember” c. most megjelent könyvből. 2007 nyarán indult egy blog, melynek címe szakitshabirsz.blog.hu. Azért kelt életre, mert páran szerették volna kiteregetni milyen gázul, viccesen, kedvesen, szívszorítóan, vagy éppen szánalmasan dobták őket, vagy szakítottak ők valakivel. Csupán azért, hogy mások is jót röhögjenek kínjukon. És mostanra elérkezettnek látták az időt, hogy az eddig összegyűlt írásokból megszerzett tudásukkal megörvendeztessék a nagyérdeműt. Nem tartják kézikönyvnek, sőt talán még tanácsot sem szeretnének adni, csupán egy szakítóskönyvről van szó, melyből rájöhet az éppen szakításon átesett delikvens, hogy vannak sokkal bénább és fájdalmas esetek is, mint az övé.

További információ a könyvről itt!

Szöveg: Kis Adri

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek: 

Judy – Szemtől szemben

Sarah Jessica Parker – Az igazi városi legenda

Geri Halliwell mesekönyvet írt

Paulo Coelho: A fény harcosának kézikönyve

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend