2008.10.15.@ 14.10

Rendhagyó előadás Edith Piaf életéről

2008. október 16-án, csütörtökön a Bárka Színházban új bemutatót nézhetsz meg, ami a világhírű énekesnő, Edith Piaf életét és művésszé válását mutatja be egy különleges előadásban.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Piaf, Piaf nem pusztán musical, nem is csak táncelőadás. A kettőt ötvözi, miközben áttöri a hagyományos színház összes létező határát. Jorma Uotinen és Juha Siltanen színpadi alkotása nem marad a hagyományos keretek között. Túllép a tánc, a színház és a daljáték határain, és áttöri az idő, a tér és a közönséggel való kommunikáció határait is. Olykor Piaf korának Párizsában vagyunk, máskor pedig a Piaf utáni időkben, amikor barátai emlékeznek rá.

Jorma Uotinen, az egyik alkotó Finnország egyik legismertebb személyisége, világhírű táncos, koreográfus, rendező, énekes. Vezette a Helsinki Városi Színházat, igazgatta a Finn Nemzeti Balettet, fellépett, illetve rendezett a világ legjelentősebb színpadain New Yorktól Velencéig, Milánótól Párizsig, Koppenhágától Londonig. Juha Siltanen, a darab másik alkotója az egyik legsokoldalúbb finn író, dramaturg, fordító, filmes és televíziós személyiség. 33 színdarabot, 10 televíziójátékot, tucatnyi rádiójátékot és számos filmforgatókönyvet írt.

A Szívem hangjai, Könyörgés, Milord, Nem bánok semmit sem, Padam, padam című dalok is természetesen elhangoznak az előadásban. Ha kíváncsi vagy egy egyedi és különleges alkotásra, és a legendás énekesnő, Edith Piaf világhírű dalait is szívesen meghallgatnád, akkor ezt érdemes megnézned! Hogy a divatról se feledkezzünk meg, az külön érdekesség, hogy a jelmeztervező a darabban Lakatos Márk.

Bemutató: 2008. október 16. 19.00, további előadások: október 17.
Bárka Színház, Vívóterem

Főszereplők:

Piaf: Varjú Olga
La Mome Bijou: Spolarics Andrea
Nő: Varga Anikó
Vak Lány: Ladányi Andrea
„Bokszoló": Ilyés Róbert
Tolvaj, Theo Sarapo: Kálid Artúr

Rendező: Jorma Uotinen

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend