2008.10.17.@ 13.10

Szentivánéji álom az Operettben

Olvastad Shakespeare Szentivánéji álom című darabját? Ha még nem, semmi vész! Sőt, van egy jobb ötletünk: nézd meg a darabot a Budapesti Operettszínházban! Ezután biztosan kedvet kapsz majd az olvasáshoz is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Budapesti Operettszínház október 16-án bemutatja a Szentivánéji álom című worldmusicalt, melynek alapja természetesen az ismert Shakespeare-mű. Az ötlet, hogy a világ egyik legismertebb darabjából zenés színpadi változat szülessen, a Budapesti Operettszínházban fogant. A Nagymező utcai teátrum igazgatója, Kerényi Miklós Gábor a dalszövegeket jegyző Müller Péter Sziámival együtt készítette el a produkció szövegkönyvét. A Szentivánéji álom a pop, a dzsessz, a klasszikus és kortárs muzsikát, valamint a spanyol, török, román, cigány és indiai népzenét ötvözi.

A darab színhelye az álmok és szerelmek erdeje, s benne a tisztás: a földi emberek és a láthatatlan szellemvilág mágikus találkozóhelye. Itt készülődik mindenki a nagy esküvőre, Theseus, a dúsgazdag szállítmányozó, a „Nagy Taligás” épp ide tűzte ki a helyet, ahol lánya, Hermia, s Demetrius, a Rendőrfőnök egyetlen fia egybekel másnap, Szent Iván bűvös éjjelén… S itt tűnnek fel a nép számára láthatatlan tündérek is, Oberon, a hatalmas tündérkirály, állandóan civódó felesége Titánia, haverjaival Puck, s a többiek. Itt, a „síró-zenélő Hold” árnyékában keverednek össze a szálak, szöknek meg az igazi szerelmesek, csepegtet bűvös szert tündér tündér és tündér ember szemébe, terel össze Puck minden szerelmest egy hatalmas körbe, hogy aztán végül ugyancsak az ő segítségével bogozzák ki az összegabalyodott szálakat…

A rendező, Kerényi Miklós Gábor a Szentivánéji álomból nagyszabású produkciót készített rengeteg tűz- és látványeffekttel, roncsautókkal, óriási Holddal, forgó erdővel, s egy hatalmas dzsippel, kreatívan, egyedi ötletekkel, rengeteg humorral. További információ a darabról: www.operett.hu!

Szöveg: Balogh Mia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend