2008.10.20.@ 13.10

3 tuti úticél a hosszú hétvégére

Bár a hétvége legtöbbünknek munkával telt, most itt van ennek a jutalma: a 4 napos hosszú hétvége! Természetesen október 23-án számtalan program vár minket kishazánkban, amire érdemes ellátogatni, de aki ezt a pár nap szabadságot pihenéssel, vagy esetleg külföldi városnézéssel szeretné tölteni, annak ajánlunk 3 közeli helyet, ahol eltöltheti a hosszú hétvégét!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Csehország: Prága

A cseh főváros olyan hely, ahol igazán otthon érezheted magad, mert kicsit emlékeztet a mi Budapestünkre. Három fő részét érdemes elsősorban meglátogatni: az Új várost, az Óvárost, és a Zsidóvárosrészt, ezeken belül is a Vencel teret, a Károly hidat, a Prágai Várat, Franz Kafka szülőházát, vagy a híres zsidótemetőt. Ha egy romantikus estét szeretnétek a pároddal eltölteni, akkor váltsatok jegyet egy sétahajózásra a Moldván, ahol akár egy svédasztalos vacsorával is egybeköthetitek a városnézést. Ha arra vágysz, hogy minél több kulturális helyszínt fedezz fel Prágában, akkor ajánlatos még itthon Prága kártyát igényelned, ami egy 4 napos belépőt jelent számodra a város 50 nevezetességéhez, és aminek ára kb. 8500 forint. És ne felejtsük el: egy sör-túrát mindenkinek meg kell ejtenie Prágában! Ehhez nem kell túl sok előkészület, csupán indulj el a városban, és minél több helyen kóstolgass!
Cosmo-tipp: Két csillagos szállodában már fejenként 6300 forintért egy éjszakát eltölthettek a belvárosban, de ha ennél nagyobb luxusra vágysz, akkor akár 25 ezer forintért is elalhattok egy négy csillagos szállodában. (www.nikolicza.cz, www.pragaiutazas.hu)

Lengyelország: Krakkó – Auschwitz – Zakopane

Lengyelország egyik legnépesebb városában szintén azzal lehet a legtöbb időt eltölteni, ha felkeresed a város látványosságait, például a főterét, ami önmagában egy műemlék, ahol nem árt megtekinteni a Posztócsarnokot, vagy a Flórián kaput. A sétából ne hagyd ki a Wavel-várnegyedet sem, ahol egykor a királyok laktak. Egy napot szánjatok Auschwitzra feltétlenül, ha Lengyelországban jártok. A legnagyobb koncentrációs tábor helyszínén emlékhelyet létesítettek. Készülj fel egy megrázó, de annál érdekesebb élményre! Ha arra vágysz, hogy az elmúlt hetek fáradalmait a hegyek közt pihend ki, akkor irány a Lengyel-Tátra egyik mai napig legfelkapottabb üdülőhelye, Zakopane. Ha nincs kedved túl nagy túrához, akkor felvonóval is eljuthatsz a Gubalovka hegyre, ahonnan páratlan kilátás nyílik mind a környező hegyekre, mind az alatta elterülő városokra.
Cosmo-tipp: Természetesen külön-külön is felkeresheted az említett városokat, de az ünnepi hétvégénken már szállással, utazással együtt 27 ezer forintért is neki vághattok a lengyel túrának. (www.interfocus.hu, www.limba.com)

Szlovénia: Ljubjana és környéke, Bled

Ha Alpok, akkor mindenkinek a kis ausztriai falvak jutnak eszébe, azonban az Alpok kincsének nevezik Szlovéniát is. Gyönyörű sétát tehettek a postojnai cseppkőbarlangban. Érdekessége, hogy egy kisvonat visz be titeket a barlang belsejébe, ahol egy séta keretében tekinthetitek meg a lélegzetelállító cseppkőképződményeket. Ezután érdemes megnézni érdekességképpen a pár kilométerre található Predjama várat, amit egy hatalmas sziklafal közepére építettek, közvetlenül egy barlang bejárata elé. Szlovénia egyik híres üdülőhelye Bled, ahol egy középkori lovagvár is található. Nem is akárhol, hiszen egy tó fölé magasodó sziklacsúcson áll, ami gyönyörű látványt nyújt már messziről is. Itt kipróbálhatjátok a pletnát, ami egy 20 fős csónak, orrában az evezőssel. Ha egy csöndes kis sétára vágytok, akkor látogassatok el a közeli Triglav Nemzeti Parkba.
Cosmo-tipp: Bledben nem olcsó még egy három csillagos szálloda sem, 4 nap esetén kb. 35 ezer forint/fővel számolj, de ha egy kicsivel többet is hajlandó vagy áldozni, akkor tóparti kilátással vehetsz igénybe szobát az üdülővárosban.
(www.adriatica.net, www.szallas.net/szlovenia)

Szöveg: Kis Adri

Fotó: profimedia.hu

Címkék: hétvégére hosszú tuti uticél

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend