2008.10.22.@ 13.10

3 szuper belföldi úticél a hosszú hétvégére

Nincs időd megszervezni egy külföldi utat csütörtökig? Esetleg pénzed sincs rá? Ne keseredj el, hiszen hazánk is tartogat számtalan olyan helyet, ahol kipihenheted magad, vagy felfedezheted a környék nevezetességeit! Összegyűjtöttük azt a 3 helyet, ahol biztosan paradicsomi körülmények közt érezheted magad itthon is.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Berekfürdő

A Kunság egyik gyöngyszeméről van szó, ami csak a 90-es évek eleje óta önálló település. Amellett, hogy egy úgynevezett zsákfalu (egyetlen főutcájának végén nincs hova tovább menni… ha el akarod hagyni a falut, vissza kell fordulnod), különlegessége, hogy az igazi vidéki kistelepülés minden jellemzője keveredik a modern kor elvárásaival. Megtalálod a helyi kiskocsmákat éppúgy, mint az igényes éttermeket, sőt, mivel Magyarország egyik legjobb minőségű gyógyvize található itt, ezét egy egész fürdőkomplexum is az ideglátogatók kényelmét szolgálja. 

A falu kimondottan pihenésre, ejtőzésre alkalmas, ha azonban úgy döntesz 1-2 nap után, hogy ideje lenne egy kicsit kimozdulni, jönni-menni, akkor ülj be a kocsiba, és irány a Hortobágyi Nemzeti Park! Itt megtekintheted a híres Kilenclyukú hidat, egy szépen felújított madárrezervátumot is bevehettek, de a helyi múzeumok segítségével azt is feltérképezhetitek, hogy milyen is volt az élet a Hortobágyon. 

Cosmo-tipp: Szállást a helyi hotelekben már akár 2000 Ft/ éj kapsz fejenként, de ha luxusra vágysz, akkor ez elérheti a 6-7000 forintot is. Ha viszont azt szeretnéd, hogy tied legyen egy egész ház, akkor arra is van lehetőség, hogy akár 1500 forintért vegyél ki szobát helyi lakosok nyaralójában. (www.berekfurdo.hu)

Harkány és környéke

A városnak olyan előnyös a földrajzi elhelyezkedése, hogy szinte mediterrán jellegű éghajlattal büszkélkedhet. Itt sem elhanyagolható az immáron kétszáz éve fennálló Harkányfürdő. Emellett azonban látnivalókban is igen gazdag városról van szó. És persze nem csak a szokásos templomokat lehet körbe járni – bár azok is vannak bőven –, hanem érdemes egy kellemes sétát tenni a helyi ősparkban, a Zsigmondy sétányon. Ha pedig este visszalátogatsz ide, akkor a gyönyörűen kivilágított Harka-kutat is megcsodálhatod. 

De nem csak itt lehet hatalmas sétákat tenni, hiszen a környék bővelkedik látnivalókban. Villány és Siklós mellett a legnagyobb látványosságokat Pécsen találod! A Székesegyháztól kezdve, a tévétoronyig számtalan műemlékkel, látnivalóval találkozhatsz. Ha pároddal mész, keressétek fel a híres lakatkaput… jobban mondva most már kapukat, ugyanis olyannyira elterjedt, hogy a párok szerelmük jeléül lakatokat tesznek az egyik kapura, hogy az már alig bírja. Így aztán az utcában még számtalan olyan hely van, ahol te is elhelyezheted szerelmed zálogát. 

Aki pedig a természetbe vágyik, az látogasson el Orrfűre, keresse fel a számtalan lovarda egyikét, vagy menjen el az Abaligeti cseppkőbarlangba! 

Cosmo-tipp: Harkányban is számtalan hotel és apartman várja a vendégeket. 1500 és 10000 forint között tudsz kivenni szobát. Bővebben a www.harkany.lap.hu oldalon találsz információkat a településről.

Szilvásvárad

Egertől nem messze a Bükk hegységben található Szilvásvárad. Annak ellenére, hogy egy faluról van szó, annyi látnivalót vonultat fel, hogy egy nagyváros is elbújhatna mellette. Ezt a helyet kimondottan akkor ajánljuk, hogy ha az elkövetkezendő pár napot kirándulással, nézelődéssel szeretnétek eltölteni. 

Mindenképpen keressétek fel a helyi Kastélyt és kertjét, ami visszarepít a grófi korokba. A Középkori Börtönmúzeum és Panoptikum a büntetés-végrehajtás gyakorlatát mutatja be. Aki a lovakat szereti, az feltétlenül nézze meg a Lipicai ménest és a Lovas Múzeumot. 

Ha pedig a kulturális igényeiteket már kielégítettétek, akkor jöhet a test karbantartása. Jó nagy sétákra van lehetőség mind a faluban, mind pedig a környékén. Az Erdei Vasúttal egy kellemes utat követően érhettek el a Szalajka-völgybe. Gyönyörű természeti jelenségeket figyelhetsz meg: keresd fel a Fátyol-vízesést, a Sziklaforrást és a pisztrángos-tavakat, valamint az istállóskői ősemberbarlangot! 

Természetesen, ha mindez nem elég, akkor a 30 km-re található Eger igazi csúcsa lehet a hosszúhétvégéteknek! 

Cosmo-tipp: A panzióktól a 4 csillagos szállodáig minden lehetőség adott, hogy a számodra legmegfelelőbb szállást megtaláld. Természetesen áraikban ezek is nagyon különbözhetnek: 2000 forinttól akár 15000 forintig is elmehet egy éjszaka ára. (www.belfoldiszallasok.hu)

Szöveg: Kis Adri 

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

3 tuti úticél a hosszú hétvégére

A legjobb városok – ide utazz ősszel! 

A legjobb magyar városok – ide utazz ősszel! 

Borkóstolás csak csajoknak!

Címkék: belföldi hétvégére hosszú szuper uticél

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend