2008.10.22.@ 15.10

James Blunt koncert szombaton – egy egyedi és lenyűgöző orgánum!

A Papp László Sportarénába érkezik október 25-én, szombaton egy igazán jó pasi, akinek nem mellékesen remek hangja van!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

James Blunt 2002-ben kezdte el építeni zenei karrierjét, és ekkor változtatta meg nevét "Blount"-ról "Blunt"-ra. A fiatal tehetség hamar felkeltette Linda Perry a figyelmét, aki az utóbbi években sikeres producerként és dalszerzőként többek között Christina Aguilerával, Pinkkel és Courtney Love-val dolgozott együtt. Blunt 2003 szeptemberében Los Angeles-ben, Tom Rothrock producer házi stúdiójában, az Embassy Studióban készítette el debütáló albumának, a Back To Bedlam-nak a felvételeit. Ez idő alatt Carrie Fisher színésznő, író los angelesi otthonában élt. A szűkös anyagi keretek miatt a Goodbye My Lover című számot már a stúdión kívül, Fisher házában vették fel; Blunt a fürdőszobai zongorán kíséri magát a felvételen. Az album végül 2004 októberében jelent meg.

Debütáló dala a High volt, amely csekély sikert aratott, még a Brit Top 100 dallistára sem került fel. Következő dala, a You?re Beautiful hozta meg az áttörő sikert az énekesnek, amely a 12. helyen debütált Nagy-Britanniában. A kedvező fogadtatását követően a dal lassan elérte az európai kontinenst is, és végül 2005 nyarának egyik legnagyobb slágere lett.

Az album negyedik kislemez dala, a Goodbye My Lover Nagy-Britanniában 2005 decemberében jelent meg, Amerikában pedig az énekes második kislemezeként adták ki. A High-t és a Wisemen-t 2006-ban újra kiadták Európában. Bluntot 2006. februárban öt Brit Awards zenei díjra jelölték, ebből a Legjobb brit férfi előadó és a Legjobb popelőadó kategóriákban ő kapta meg a díjat. A ’70-es évek zenei világát idéző albumot, amelynek producere ismét Tom Rothrock, Blunt a turnézenekara közreműködésével, 2007. február és május között Los Angelesben vette fel..

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend