2008.10.30.@ 15.10

Gergye Krisztián Társulata – káprázatos előadás, lenyűgöző élő zene!

Gergye Krisztián májusban bemutatott táncelőadását, a Melankóliát ezúttal megújult formában láthatod a Trafóban! A debreceni Alternatív Színházi Szemlén eredményesen szerepelt darabban kiemelt szerepet kap az élőzenei kíséret: a Mozartot, Purcellt, Bachot, Mahlert és Schnittkét ötvöző montázs Philipp György és Szakács Ildikó káprázatos előadásában szólal meg a táncosok mozdulatsorai alatt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gergye Krisztián nevével és munkáival gyakran találkozhattok, ha érdeklődtök a kortárs tánc iránt, hisz a művész több mint egy évtizede dolgozik táncosként, 2001 óta rendszeresen koreografál és rendez; a műfajok közötti átjárás lehetőségeit kutatva rendezett tánckoncertet, kortárs táncoperát, koreografált színházi és operaelőadásokban, hangversenyeken. Munkáit eddig számos díjjal jutalmazták. Legutóbb a fiatal táncos-koreográfus szeptember végén Londonban lépett fel igen nagy sikerrel a DancEUnion – Európai Kortárs Táncfesztiválon, ahol az Egon Schiele ihlette E. SCH. Eroto című előadást vastapssal fogadta a szakmabeliekből és érdeklődőkből álló közönség.

„Gergye erőteljes képzőművészeti és zenei ihletésű előadása a középkori kereszténység melankólia-koncepciójából indul ki, anélkül, hogy a világtól való magányos visszavonulás mozdulatlan képeit vinné színpadra: a koreográfia a reneszánsz udvari táncok geometrikusan szabályozott szertartására épül, miközben a színpadi világot barokkosan fennkölt teatralitás hatja át.” (Varga Anikó, Ellenfény)

2008. október 30-31. 20:00 – Gergye Krisztián Társulata: MELANKÓLIA / tánc
TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

Szöveg: Soós Anita

Címkék: előadás gergye káprázatos krisztián lenyűgöző társulata zene

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend