2008.10.31.@ 15.10

Jean Michel Jarre koncert az Arénában!

Add át magad a zenének! A zenetörténelemben áttörést jelentett a zenész Oxygene című műve, amely mindenkit elvarázsol koncertjein. Éld át te is ezt a varázslatot Jean Michel Jarre-ral az Arénában!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Jean Michel Jarre – bár ez egyáltalán nem látszik rajta – nemrég ünnepelte 60. születésnapját. Az Oxygen három évtizedes jubileumát igazán méltó módon ünnepelte meg, amikor újra feljátszotta a húszmillió példányban gazdára talált zeneművet, amely mai füllel hallgatva is futurista megoldásokkal teli, dallamban és különleges hanghatásokban egyaránt gazdag, hatrészes kompozíció.

A koncerten és a lemez felvételekor is ugyanazokat a hangszereket és a zenei világban akkor egyedülálló szintetizátorokat használta, mint amikor az eredeti művet szerezte. Ez persze nem jelenti azt, hogy a hangzás elavult lenne, sőt! Egyedülálló és senki máséval össze nem téveszthető szerzeményeket hallhatunk csodálatos minőségben, amelyet még teljesebbé tesz a háttér és a színpadkép, amelyre Jarre mindig is nagy hangsúlyt fektetett.

Az Oxygen 1977-ben született, amellyel az elektronikus zene francia úttörője egy csapásra világhírű lett a rajongók és a zenekritikusok körében is. Jarre mindig is híres volt nagyszabású show műsorairól, történelmi helyszínválasztásairól, a Guiness rekordok könyvében is megörökített koncertjeiről. Ő az első francia művész, aki teltházas koncerteket adott stadionokban, a Wembley Stadionban, Barcelonában az Olimpiai Stadionban és a budapesti Népstadionban is!

Jean Michel Jarre – Oxygen

Időpont: 2008. november 12. 20.00
Helyszín: Budapest, Papp László Sportaréna

Szöveg: Soós Anita

Kapcsolódó cikkek:

Jön a Depeche Mode!

Tölts el egy estét a rock fenegyerekeivel!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend