2008.11.05.@ 11.11

Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivál

A Pálinka Céh Egyesület elkötelezett a kiváló minőségű pálinka, a kulturált italfogyasztás, és a hungaricumnak számító ital hírnevének öregbítése mellett, ezért hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a budapesti Városháza Parkban november 7-9. között a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivált, ahol 16 meghatározó pálinkagyártó és a Pannon Bormíves Céh kínálja legkiválóbb termékeit a közönségnek. Mindezek mellett a pálinka nagy tisztelői egy kóstoló iskolában sajátíthatják el a zamatos nedű ízlelésének titkait.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A minőségi pálinkafogyasztás jegyében rendezik meg a Céhes Pálinka-és Kultúrfesztivált, melynek keretében három napon keresztül kóstolhatják az érdeklődők a hungaricumot.

„Szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy mivel a pálinka hungaricum, büszkének kell lennünk rá, és nem a mennyiségi, hanem a minőségi fogyasztásra kell koncentrálni. Éppen ezért gondoltuk, hogy hasznos lesz elindítani a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztiválon a pálinkakóstoló iskolát, hiszen ott szakemberektől tanulhatnak a látogatók. Mindenki megtudhatja, hogyan kell illatokat értékelni és kóstolni a pálinkát, illetve a pálinkaversenyeken milyen szempontok alapján bírálnak a szakértők: mi a különbség a pálinka és a párlat között; van-e olyan, hogy mézes pálinka; mit jelent az, hogy kisüsti pálinka; mi az a törköly? Bízunk benne, hogy értékes információkat kapnak majd a látogatók. Persze az önfeledt szórakozás sem marad el a fesztiválon, hiszen számos fellépővel várjuk az érdeklődőket persze a finom pálinkák, borok és ízletes ételek mellett. Olyan étkekkel várjuk a látogatókat, amelyekre igazán jól esik majd a hungaricum” – mondja Savanya Klára, a Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivál szervezője.

A hungaricumokon kívül lesz hurka, kolbász, mangalica, kenyérlángos, sajt, különleges pálinkával készült ételek és kellemes meleg. A szervezők ugyanis gondoskodnak a terület fűtéséről, így az sem fog fázni, aki esetleg nem iszik pálinkát. Ha pedig esőre áll az idő, hatalmas sátor alatt kóstolhatnak a látogatók, hogy nehogy megázzanak. Az esemény kiváló alkalom arra, hogy számos ember megforduljon a főváros ezen kiemelt pontján, új élményt szerezzen, tudjon meg többet a pálinkáról és annak fogyasztási kultúrájáról, színvonalasan szórakozzon, találkozzon rég nem látott barátokkal, ismerősökkel, elvigye messzire a rendezvény hírét és azt megossza másokkal.

A Céhes Pálinka- és Kultúrfesztivál helyszíne és időpontja:
Budapest, Városháza Park, 2008. november 7-9. A rendezvény nyitva tartása: pénteken és szombaton kapunyitástól hajnali 2 óráig. A rendezvényre a belépőjegy 1.400 Ft, mely tartalmaz egy kóstolópoharat és 400 Ft értékű kóstolójegyet.

További információ:
www.cehespalinkafesztival.hu
www.palinkaceh.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend