2008.11.21.@ 14.11

Paulo Coelho szenvedélyes élete

Kevesen tudták eddig, hogy a világ egyik legünnepeltebb írójának, Paulo Coelhónak milyen izgalmas életút áll a háta mögött. Fernando Morais, brazil író lerántotta a leplet Coelho életéről, és szépítés nélkül, a rendelkezésére bocsátott források segítségével mesélte el a nem mindennapi történetet.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Paulo Coelho napjaink ünnepelt sztárírója, aki a könyveladásban elérte a csillagászati százmilliós számot, ezáltal a föld legolvasottabb élő szerzőjévé vált. Coelhónak nem csak könyvei, hanem élete is páratlan izgalmakat tartogat számunkra. Regényeit kivétel nélkül életrajzi elemekkel szövi át, aki olvasta a műveit, rá fog ismerni ezekre a motívumokra. A Veronika meg akar halni című könyvét például saját, ideggyógyintézetben szerzett tapasztalatai alapján írta meg.

A vaskos könyv bőven tartogat számunkra meglepetéseket: kiderül, hogy Coelho nem volt mindig biztos saját szexuális orientációjában, vagy hogy az író sokáig drogfüggő volt. A képekkel gazdagon illusztrált könyv minden Coelho-rajongó számára kötelező olvasmány!

Fernando Morais: A Mágus – Paulo Coelho élete (Athenaeum Kiadó)

Szöveg: Gaál Zita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend