2008.11.24.@ 15.11

Két szexis nő és egy dögös pasi szerelme

November 20-án mutatják be a mozik hazánkban Scarlett Johansson, Penélope Cruz és Javier Bardem közös filmjét, melyet nem más fémjelez, mint Woody Allen. A rendkívüli rendező a film forgatókönyvéért is felelős!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az amerikai-spanyol romantikus filmként meghatározott alkotásba Woody Allen a legszebb színészek közül válogatott és ütős mozit hozott össze. A sztoriról röviden annyit, hogy a két amerikai barátnő – Vicky (Rebecca Hall) és Cristina (Scarlett Johansson) – Barcelonába érkeznek egy hosszú vakációra. A józan és jegyben járó Vicky a katalán kultúrát tanulmányozná, és nem akar kalandokba bonyolódni. A szertelen Cristina viszont a boldogságot és az élet értelmét szeretné megtalálni a maga keresetlen módján, miután első rövidfilmje a szerelemről nem hozta el neki a sikert. Mindkettőjük életét felkavarja, mikor megismerkednek Juan Antonio-val (Javier Bardem), a sármos festővel és annak lökött, szuicid és közveszélyes exnejével, Maria Elena-val (Penélope Cruz).

A filmre jellemző a könnyed irónia, és az, hogy a rendező jól megrajzolja a karakterek szenvedélyességét, és színészeit hagyja játszani, kibontakozni! Az író-rendező természetes könnyedséggel szövi a szálakat és építgeti a szerelmi sokszögeket, miközben bájos empátiával mutatja be a mediterrán embereket – ahogyan ő elképzeli őket.

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend