2008.11.25.@ 15.11

Divatos mesék a Kreában

A héten nyílt meg a KREA Kortárs Művészeti Műhelyben Merkovits Beáta látványtervező és Karl Péter divatfotós kiállítása „Egyszer volt…” címmel. Az alkotók divatos meséit, vagyis divat-styling munkák mesés álomvilágot idéző alkotásait január 13-ig lehet megtekinteni az október 6-a utcai KREA Műhelyben. A 10 divatfotó sorozatot és egy virtuális csalódásra épülő térinstallációt magában foglaló kiállítást Zanin Éva divatkritikus nyitotta meg.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Merkovits Beáta a KREA Kortárs Művészeti Iskolában szerezte stylist diplomáját 2007-ben. Több mint négy éve dolgozik látványtervezőként, jelenleg a londoni Saint Martins Művészeti Egyetem színháztervező szakán tanul. Igényes, precíz, aprólékos munkája jól tükröződik a kiállítási darabokon, amiket nagy műgonddal készített el, sok esetben hónapig tartó, kitartó alkotási folyamat révén.

Beáta divat-styling munkái rendszerint mesékből, mitológiai történetekből, különböző divattörténeti korokból, és művészettörténetből merítkezik, vagy éppen a természet és ember kapcsolatát dolgozza fel. Munkáinak különlegessége, hogy minden sorozathoz tartozik egy kézzel készített könyvecske, amely összefoglalja a projekttel kapcsolatos skicceket, terveket, anyagmintákat, és azokat a képeket, fotókat, amelyek a fotósorozat ötleteit adták.

A kiállítás az alkotó mesés, szürrealisztikus, elvarázsolt világába kalauzolja a látogatókat, Karl Péter divatfotós szemüvegén keresztül. A fotósorozatokon kívül a kiállítás szerves részét képezik a fotózásokon használt kiegészítők és kellékek, valamint az egyes sorozatokhoz tartozó makettek és marionett figurák is.

A kiállítás egyik leglátványosabb eleme az a 2,5m×2,5m-es elsötétített térinstalláció, amely egy divatfotó sorozat speciálisan megvilágított képei, illetve tükrök segítségével egy végtelen szakadék érzetét keltik a nézőben, ezáltal is reflektálva a kiállítás mesebeli, elvarázsolt világára.

További információ: www.kreaiskola.hu

Címkék: divatos kreában mesék

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend