Portugál csokoládét majszolhatsz a Müpában

A nagy páros, Maria Joao és Mário Laginha újra együtt! December 8-án ismét Budapesten, a Művészetek Palotájában lép fel a népszerű portugál jazzénekesnő, Maria Joao. A The Brazilian Project turné keretében megszokott kísérőjével, a zongorista Mario Laginhával legújabb, Chocolate című lemezét mutatja be.

2008.11.26. 14:11
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az énekes és a zongorista az elmúlt tíz évben már többször bizonyította, mennyire verhetetlen párost alkotnak, ha összefognak, és ez most sincs másképp, amikor egy igazi csemegével, a Chocolate című albumukkal kedveskednek a rajongóiknak.

Utoljára 2004-ben jelentettek meg közös lemezt Tralha címmel, azóta mindketten saját útjukat járták. Mário Laginha elkészítette első szólólemezét, amelyért megkapta a Cançoes e Fugas díjat. Emellett tavaly egy trió tagjaként rögzített egy albumot Espaco címmel. Maria Joao eközben régi álmát váltotta valóra, amikor a Brazil énekeskönyvből dolgozta fel kedvenc tradicionális dalait. Érdekes módon több hangszeres muzsikussal kiegészítve valójában egy kvintett játszotta fel a lemezt, amely kísértetiesen hasonlít arra a formációra, amellyel Joao 25 évvel ezelőtt első lemezét készítette.

Művészetek Palotája: Maria Joao – The Brazilian Project, december 8. 19:30

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend