A legjobb könyvek anyukádnak karácsonyra!

Ha anyukád szeret olvasni, ezért egy jó könyvvel szeretnéd meglepni karácsonyra, akkor válogass az alábbi összeállításunkból!

2008.12.09. 14:12
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

1. Nosztalgiázó: Tony Parsons: Nem lehetsz angyal… (Európa Könykiadó)

Tony Parsons új regénye egyetlen éjszakán játszódik: 1977. augusztus 16. éjjelén, amikor meghal Elvis Presley. Terry, Skip, Leon és Ray a The Paper nevű zenei lapnál dolgoznak, fiatalok, lelkesek, rajonganak a régi, az új és a legújabb popzenéért. Ezen a vad éjszakán azonban megváltozik az életük. Terry barátnőjét majdnem elszereti a híres rockzenész, Skip egész éjjel a legfrissebb lemezeket hallgatja és kritikákat ír. Leont üldözi egy banda, a Dagenham Dogs, mert a „Töketlen rebellisek” című cikkében lenézően írt kedvenc együttesükről, Rayt épp ki akarják rúgni a laptól, de ha sikerül megtalálnia és meginterjúvolnia John Lennont, aki csak ezt az egy éjszakát tölti Londonban, úton Tokió felé… Barátságuk kiállja a próbát, egymást segítve menekülnek, küzdenek, mert bár családi hátterük, életkörülményeik, nézeteik különböznek, közös bennük, hogy mindenük a ZENE, közös a megkésettség érzése, a fájdalom, mert lemaradtak Woodstockról, a keserű kiábrándultság, hogy nem tudják a világot megváltoztatni, de azt sem akarják, hogy a világ megváltoztassa őket, s a nagy kérdés, ami mindannyiukban felmerül: DROG-ZENE-SZEX – ez a Nagy Kaland? Ennyi csak az élet?! – mire a hajnal feldereng, kiderül.

2. Mindenkinek: Müller Péter: Varázskő – Akármi történik, a kő megment téged… (Alexandra Kiadó)

Müller Pétert nem kell bemutatnunk, régóta gyógyítja lelkünket. Legújabb könyve is igazi gyógyír… Amikor úgy érezzük, összeomlottunk, szinte varázsütésre húz fel minket a mélyből… Müller Péter nem "olvasóknak", hanem lelki társainak ír, akik tovább élik és szövik a gondolatait. Derűsen, bölcsen, élvezetesen mesél. Akik olvasták írásait a Nők Lapjában, tudják, hogy mindegyik meséjében titkot rejt el. Olyan magot, mely fává növekedhet. Varázsszavakat tud, melyek élni segítenek.

3. Ezotériát kedvelőknek: Simon Brown: Feng shui biblia – Útmutató életünk, otthonunk, egészségünk és pénzügyeink jobbításához (Alexandra Kiadó)

Ez az átfogó útmutató a feng shui alapelveitől az alaprajzokon át a való életbeli problémák megoldásáig mindennel megismerteti az olvasót, amit erről az ősi művészetről tudni lehet. Tanácsot ad költözéshez, a feng shui személyre szabott használatához, a bútorok kiválasztásához és az átalakítás idejéhez is. A könyv megmutatja, hogyan alkalmazhatjuk a feng shuit az életünk minden mozzanatára – beleértve az otthonunkat, az egészségünket, a kapcsolatainkat, a pénzügyeinket, a karrierünket és a spirituális életünket -, hogy teljes mértékben kibontakoztassuk a képességeinket, átvegyük az irányítást sorsunk felett, és boldogabb légkört alakítsunk ki otthonunkban.

4. Múltidéző: Négyessy Zita – Egmont-nyitány (Európa Könykiadó)

A tizenegy éves Bandika 1957 nyarán a lovakat gyötrő, gyűlöletes jegest tartja legfőbb ellenségnek. Kisgyerekként – bár sok mindent lát maga körül és hall családtagjaitól – nem tudhatja, hogy az ostoros embernél is félelmesebb a világ, amiben élnek. Szülei kétségek közt avatják be a titokba: másnap útra kelnek, elhagyják Magyarországot. Mi sarkallta őket arra, hogy meghozzák ezt a döntést? A regény egy népes család sorsát mutatja be 1945-től, attól kezdve, hogy Olga, egy felvidéki város görög katolikus esperesének lánya férjhez ment egy anyaországi borkereskedő-likőrgyáros legkisebb fiához, Andráshoz. Felidézi azt a korszakot, amelynek végkifejlete lett a tragikus népfelkelés és a lelkeket nyomorító kivándorlási hullám. 1956 őszén nagyon gyakran játszották a rádióban Beethoven Egmont-nyitányát, amely így sokak számára a szabadság himnuszává vált. Azok a dolgok, amelyek a regény szereplőivel megtörténtek, nem kevés magyar családban szinte ugyanígy estek meg.

Kapcsolódó cikkek:

A legcsajosabb dallamok karácsonyra!

A legjobb karácsonyi ajándékötletek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend