2008.12.10.@ 14.12

Péterfy Bori előszilveszteri koncertje!

December 30-án a Millenáris Teátrumban Péterfy Bori & Love Band előszilveszteri koncertet ad 20 órától. Közreműködik: a Nicht Vor Dem Kind, a vendégek pedig: Hangmás és Nemjuci.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Péterfy Bori színésznő és énekesnő. Az egykori Amorf Ördögök zenekar énekesnőjének 2007 májusában alakult meg új zenekara az Amorf Ördögök zenekar szerzőiből és zenészeiből verbuvált Péterfy Bori & Love Band. A bemutatkozó lemez 2007 októberében jelent meg a Megadó Kiadó gondozásában. Sokakat az őrületbe kergetett, még többek pedig a szívükbe zárták a lemez első számát, a „Hajolj bele a hajamba” című dalt, melyhez videoklip is készült.
A Love Band sanzonos, punkos, reggae-s popzenét játszik, amellyel a Teátrum-beli előszilveszteri patyn vendégekkel és két nagyszerű előzenekarral színesítve szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A NemJuci zenekar teljesen új formáció a magyar zenei palettán, noha tagjai egytől egyig jól ismert underground ill. overground zenekarokból érkeztek. A „főnők” – ahogy a többi tag nevezi –, Németh Juci (az Anima Sound System egykori énekesnője), akit más zenei projektekből is ismerhetnek, mint például a Budapest Bár, vagy Lovasi Andrással a De szeretnék című duett. Látható továbbá a Magyar Televízió kulturális műsoraiban is (kultúrház, feszti körkép stb.). A „masszív” megszólalásért három zenész felelős: gitáron Faragó Tomi (The Puzzle), illetve a ritmus-gyárosok: Vasalo és Matyijo (Rémember). Mindkét zenekar Londonban próbált szerencsét az utóbbi években, Jucival is ott határozták el a zenekar-alapítást 2006 őszén, amikor az énekesnő három hónapos „londoni körülnézésen” vett részt. Sok zenekar rémálma a stíluskategorizálás, de nekik ez nem okoz gondot: felvállalják, hogy zenéjük „rockköntösbe tekert Jucidalok” – másképpen: Juci & Roll.

A Hangmás – megalakulása óta (2002) – a budapesti underground érdekes színfoltjává küzdötte föl magát. Sem hangulatát, sem pedig hangszerelését tekintve nem helyezhető el teljes biztonsággal egyik műfaji skatulyában sem, föllelhetőek benne new wave, electro-punk, és garázsrock hatások egyaránt. Hírnevet leginkább frenetikus fellépéseikkel szereztek maguknak, amelyek valóságos energiabombaként hatnak a közönségre. Zenéjüket sodró négynegyedes dob-basszus ütemek, karcos gitárhangzás, vaskos „szintifüggöny” és meglepő hangeffektek jellemzik. Mindezt az énekes szuggesztív színpadi jelenléte és szlogenszerű szövegei fűszerezik. Külön érdekesség a zenekarral kapcsolatban, hogy 2006 nyara óta csatlakozott hozzájuk egy osztrák vendéggitáros (Paul Schiessler), aki előző zenekarával (Fatou Dust) kisebb kultikus státuszt vívott ki magának a berlini underground szcénában.Első nagylemezük 2007 októberében jelent meg Funeral Party Budapest címmel, amely osztatlan sikert aratott mind a szakma, mind pedig az egyre gyarapodó közönségük körében.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend