2008.12.17.@ 14.12

A sikeres élet titkai

A napokban került a könyvesboltok polcaira Lakatos Levente első könyve, a Legyél Sikeres Fiatal! A 22 éves szerző eltökélt szándéka, hogy segítsen a fiataloknak érvényesülni az élet útvesztői között.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Honnan jött a kötet ötlete? Itthon nem éppen hétköznapi vállalkozás 22 évesen ilyen témájú könyvet írni.

Sokat mozgolódom emberek között, és azt látom, hogy rengeteg olyan nagykorú arc él, akik céltalanul bolyonganak a világban. Vagy csalódtak az életben, vagy bátortalanok. Nos, ezt az állapotot szeretném megváltoztatni. A mai (úgynevezett) felnőttek kifogásokat keresnek a saját boldogtalanságuk miatt, pedig megoldások után kellene kutatniuk, hogy kikecmeregjenek a gödörből. Azért tart ott a világ, ahol, mert elkeseredett a vezetői korosztály. Jó lenne, ha a következő generáció már felhőtlenebbül élne.

De hiszen ma már annyi lehetőségük van a tiniknek…

Pontosan ez az egyik legnagyobb probléma. Nekem is számtalan lehetőség adódott tinikorom idején, és sikerült is miattuk zátonyra futnom. A sok próbálkozás pedig kizsigerelt, és ott álltam üres lélekkel és aggyal. Szörnyű érzés. A lehetőségek semmit sem érnek, ha az ember nem ismeri önmagát.

Párkapcsolatokról is szó esik a könyv során?

Természetesen. Az emberi létezés egyik alapja a boldogság, amihez bizony szervesen hozzátartozik a szerelem. A könyv négy részből áll, helyet kap bennük a párkapcsolat, a barátok, a család, a karrier, valamint az önfejlesztés. Tesztekkel, tippsorokkal, ötletekkel és természetesen a saját életemből vett példákkal igyekszem átadni az olvasónak az adott terület legfontosabb gondolatait. Mindennek két oldala van, és sokan csak az egyiket ismerik, a másikat pedig valamiért nem látják. Ezen változtatunk.

Fiatalon a sikerről írsz. Elkerülhetetlenek a támadások, a rosszakarók. Mit teszel ellenük?

Sokan úgy ítélkeznek a dolgok felett, hogy körül sem járják a témát. Nincs információjuk, de máris vagdalóznak. Ezt a tulajdonságot például olyan problémaként sorolom fel a könyvben, amin változtatni kell. Hiszen hasonló hozzáállással képtelenség elérni a sikeres életet. Én például megcsináltam azt az elején, hogy találomra kiválasztottam az interneten fórumozókat, akiknek küldtem könyveket. Érdekes módon utána máshogy látták a helyzetet. Mocskolódói mindenkinek vannak, a legjobb, ha nem foglalkozunk velük. Akkor egy idő után megadják magukat, és leállnak. Ha folyamatosan kontrázol, csak szítod a tüzet, és parttalan vitákba keveredsz. Azok pedig nem visznek előre.

A válaszaidból ítélve számodra nem a luxusélet jelenti a sikert. Végig lelki dolgokról beszélsz. Akkor mi a te felfogásodban a siker?

Az, ha valaki fel tud nőni. Nem hiába fogalmaztam meg az interjú elején, hogy a felnőttek egy része mindössze nagykorú. A gyerekek például gyakran hazudnak, mert félnek a tetteik következményeitől. A felnőtteknek azonban ki kell állni magukért, és fel kellene vállalni a következményeket a tetteikért. Ezután mindenki döntse el magában, hogy ő felnőtt vagy esetleg még gyerek. A sikeres élet ugyanis ebben rejlik.

Címkék: élet! sikeres titkai

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend