2009.01.09.@ 15.01

Ibsen: Solness építőmester a Radnótiban!

Decemberben mutatta be a Radnóti Színház Ibsen egyik művét Kováts Adéllal, Bálint Andrással és Keres Emillel a főszerepben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Henrik Ibsen hosszú alkotói pályájának végéhez közel, 1892-ben írta a Solness építőmestert, mely pszichológiai, szimbolista drámáinak sorába tartozik. Ez a darab rejtélyes, talányos mű, mely látszólag betartja a realista színházi hagyományhoz tartozó konvenciókat, de szövege minduntalan szétfeszíti a klasszikus kereteket.

Solness (Bálint András), a darab címszereplője egy norvég kisváros sikeres és megbecsült építésze, de lelkét becsvágy, gőg, bűntudat és félelem gyötri. A korosodó férfi építészként retteg a fiatalok előretörésétől, férjként pedig fuldoklik boldogtalan és gyermektelen házasságának fájdalmas emlékeitől. Ám Solness kap egy utolsó esélyt, hogy változtasson az életén. Egy őszi este váratlanul betoppan az otthonába egy fiatal lány, Hilde Wangel (Marjai Virág), aki azért jött, hogy egy régi ígéretet számon kérjen az építészen. Solness tíz éve könnyelműen csókot adott és közös királyságot ígért a lánynak, aki most ott áll a küszöbén, de már nem elég neki az ígéret, ő tetteket akar. Hatására Solness másként kezd gondolkodni, és megkísérli a lehetetlent… Az előadást Kiss Csaba rendezésében állították színpadra a Radnóti Színház művészei.

Előadások:
2009. január 23. és február 2. 10. 12. 27, 19:00

Forrás: Radnóti Színház

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend