2009.01.23.@ 15.01

Babel Delicate Restaurant – a dizájnos delikátesz!

Végre nyílt egy étterem a pesti Váci utcában, ahol nem a gulyás a fő specialitás, hanem különleges ételeket ehetünk egyedi ízkombinációkkal és különleges tálalással.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Babel Delicate Restaurant frekventált helyen nyílt, ami nem más, mint a főváros legmeghatározóbb sétálóutcája. A ’babel’ kicsiny étterem, méretéhez képest hatalmas és komoly koncepcióval. Célja, hogy a vendég jól érezze magát, és ehhez megpróbálnak mindent megtenni, amit a hely berendezése és konyhai technológiája is bizonyít. Az enteriőr tervezésekor az étel került előtérbe: a világítást az asztalokhoz és a tányérhelyekhez igazították, így az ételek még nagyobb hangsúlyt kapnak, hogy elsőként látványuk legyen lenyűgöző, és csak ezt követően az ízek.

"A babel delikát étterem megszületését egy szívbéli vízió idézte elő, ami nem más, mint elhivatottság a vendéglátás iránt. A vendéglátás ma Magyarországon ritkaság, sőt hiánycikk…" – így kezdi a bemutatkozást a honlapon az étterem.

Az étlap különböző nemzetek konyháját vonultatja fel, az adagokat pedig úgy alakították ki, hogy akár 5-8 fogást is meg tudjunk kóstolni. A borok között nagyobb arányban vannak jelen a külföldiek, de izgalmas a magyar kínálat is, a pezsgők (köztük hiteles francia champagne-ok) választéka kifejezetten figyelemreméltó. A magyar pezsgőkön és az olasz proseccón kívül 14 fajtából választhatnak a vendégek.

Fontos megemlítenünk, hogy még a személyzet ruháit is a legjobb magyar divattervezők tervezték!

Néhány élvezetes telitalálat: libamáj torta meggyhabbal, báránygerinc citromos parajjal és petrezselyem veloutéval, kocsonyázott malac borjúnyelvvel és tormás lencsesalátával, bikabélszín rókagombás marhapofa raguval és kelvirágpürével, valamint a sárga- és görögdinnye sorbet.

Ínyenc gasztromániásoknak ajánljuk a helyet, akik élvezik az izgalmas kompozíciókat, és ezen kívül mindenkinek, aki kedveli az ilyen elegáns, trendi, dizájnos fílinget.

Babel Delicate Restaurant

1056 Budapest Váci utca 82.
Tel.: (1) 338-2143
www.babeldelicate.hu
info@babeldelicate.hu

Szöveg: Soós Anita

Címkék: babel delicate delikátesz! dizájnos restaurant

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend