2009.01.27.@ 14.01

Lépj be Neil Gaiman csodálatos világába!

Figyelmedbe ajánljuk az egyik legnagyobb kortárs mesemondót, Neil Gaimant, akinek a képzelőereje nem ismer határokat… Emlékszel a Csillagpor című filmre Claire Danes főszereplésével? A filmet Gaiman regénye alapján készítették. Ha tetszett a történet, Neil Gaiman többi regénye is garantáltan el fog varázsolni!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Neil Gaiman 1960-ban született Angliában. Eleinte újságíróként dolgozott, majd 23 éves korában egy fantasy-novellával indult el saját írói karrierje. Leginkább népszerű művei a képregények és regények, de mellettük ír még novellákat, verseket, dalszövegeket és forgatókönyveket is. A Sandman című képregénysorozatát a műfaj egyik modern klasszikusaként tartják számon, csakúgy, mint az Amerikai istenek című regényét, amely díjesőt és széles körű elismerést hozott Gaiman számára. Számos művéből film készült vagy készül, a Csillagpor után várhatóan a Coraline című gyerekkönyv animációs feldolgozása következik. Gaiman stílusát sokszor a „posztmodern” jelzővel illetik, ám a műfajok sokasága és keveredése miatt elég nehéz besorolni egyetlen irányzatba, s ezt támasztja alá legutóbbi könyve, a Törékeny holmik című novelláskötet, melyben műfajban és stílusban igen eltérő írások találhatók. Gaiman jelenleg Amerikában él, és többek között egy új gyerekkönyvön dolgozik.

Neil Gaiman: Sosehol (Agave Könyvkiadó)

Richard Mayhew egy fiatal üzletember jó úton a fényes karrier, szép feleség és kellemes élet felé… ami mind semmivé lesz, amikor egy bajba jutott lány segítségére siet. Jótette jutalmául a hétköznapi Fenti Londonból átkerül a baljós, sötét Lenti Londonba, az elveszett idők, elveszett helyek és elveszett emberek bizarr világába. Különös társaságba csöppen: Ajtó – a lány, akin segített – nemesi származású és szülei gyilkosát keresi; de Carabas márki kétes szívességeket behajtva éli még kétesebb életét; Vadász a világ legnagyobb szörnyeit hajszolja. A csatornák és metróalagutak labirintusában velük kell boldogulnia Richardnak, hogy segíthessen másokon és így segíthessen magán is. Vajon megleli-e azt az életet, amelyet már jóval korábban elveszített, mint hitte?

Neil Gaiman: Törékeny holmik (Agave Könyvkiadó)

A tizenkét hónapnak is múlatnia kell valahogy az időt, hát mesélnek egymásnak. Árnyék hiába utazik Skóciába, akit az istenek egyszer megtaláltak, azt nem hagyják békén. Ha betévedünk egy partira, ahol gyönyörű lányok vannak, azért kérdezzünk rá, honnét jöttek. Neil Gaiman a tőle várható virtuozitással, abszurd, humoros és morbid hangulatokat könnyedén váltva, ezúttal novellákban és versekben mutatja be azt a világot, amit csak ő lát a valóság látóterének szélén.

Kapcsolódó cikkek:

Könyvek nőkről nőknek!

A legjobb ezoterikus könyvek

Címkék: csodálatos gaiman lépj neil világába!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend