2009.01.28.@ 14.01

Kedvenc filmjeink könyvben!

Két film is rabul ejtett minket a közelmúltban: A szabadság útjai Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével, valamint A hercegnő Keira Knightley briliáns játékával. Most bemutatjuk nektek kedvenc filmjeink könyvváltozatát!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Richard Yates: A szabadság útjai (Partvonal Könyvkiadó)

Frank és April Wheeler (Sam Mendes azonos című filmjében Leonardo DiCaprio és Kate Winslet alakításában) okos, szép és tehetséges fiatal házaspár. Kiüresedett kisvárosi mindennapjaikat az a közös álom tölti ki, hogy a boldog élet karnyújtásnyira, az utcasarkon túl vár rájuk. Richard Yates lélegzetelállító átérzéssel és kifejezően mutatja be, hogyan bocsátják áruba álmaikat és reményeiket, míg végül nemcsak egymást, de énük jobbik felét is elárulják.

Amanda Foreman: A hercegnő (Partvonal Könyvkiadó)

A hercegnő Devonshire hercegnőjének különös életéről szól, amelyből film készült Keira Knightley és Ralph Finnes főszereplésével. Georgiana mindenekelőtt az ellentmondások asszonya. Elismert szépség, de férje mégsem értékeli. Az emberek rajongnak érte, mégis annyira bizonytalan, vajon képes-e másokból szeretetet kiváltani, hogy végül férjének szeretője, lady Elizabeth Foster gyanús rajongásától válik függővé. Ír, de sosem publikál a saját neve alatt. Elkötelezett anya, aki feláldozta egyik gyermekét, hogy a másik hármat megmentse. Híresség és a művészetek támogatója egy olyan korban, amikor a házas nőktől még megtagadnak minden jogi státuszt. Politikus választójog nélkül, és képzett taktikus egy emberöltővel a professzionális pártpolitika kialakulása előtt. Különös és boldogtalan szerelmi élete csupán egy szál ebben az izgalmas életrajzban, mely bepillantást enged a 18. századi angol arisztokrácia szövevényes politikai világába.

Ha szívesen elolvasnád, rendeld meg a könyveket a www.polc.hu weboldalon 20% kedvezménnyel!

Kapcsolódó cikkek:

A legjobb ezoterikus könyvek

Könyvek nőkről nőknek!

Látogass el Neil Gaiman csodálatos világába!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend