2009.01.28.@ 15.01

Pixelek kiállítás a Műcsarnokban!

A Műcsarnokban február 8-ig még megnézheted a Pixelek című kiállítást, mely harminc művészből válogatva, a nézők szavazatai és a szakmai kurátorok döntése alapján a legjobbnak talált alkotók munkáiból rendezték meg az MTV riportalanyainak listáját is összeállító kurátorok.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kiállítás koncepcióját alapvetően a felvett interjúk és a nézők által kiválasztott művészek határozzák meg, így a művek és a helyszínen újra megnézhető riportok a művészszemélyiségekre helyezik a fő hangsúlyt.

A magyar MTV és a Műcsarnok 2008 tavaszán közös projektet indított, amelynek célja, hogy fiatal képzőművészeket – festőket, szobrászokat, fotósokat – mutasson be a nagyközönségnek, és ezáltal a fiatal generációval megismertesse a pályakezdő művészek gondolkodását és alkotásait. A Pixel Portré című riportsorozat hetente öt percben, illusztrált interjú formájában mutatott be egy-egy fiatal alkotót. A harminc hét alatt bemutatkozó harminc művészről készült összeállítás az interneten is elérhető az MTV oldalán, ami lehetővé teszi, hogy november végétől december végéig szavazás formájában a nézők is kinyilváníthassák véleményüket arról, mely művész személyisége vagy alkotásai a legérdekesebbek a számukra.

Kiállító művészek:
Albert Ádám, Asztalos Zsolt, Batykó Róbert, Borsos Róbert, Czene Márta, Fodor János, Galbovy Attila, Hidvégi Áron, Kokesch Ádám, Komlovszky-Szvet Tamás, Kovács Budha Tamás, Orosz Klára, Ötvös Zoltán, Péli Barna, Sipos Eszter, Stark Attila, Sudár Péter, Szabó Eszter.

Szöveg: Soós Anita

Fotó: Sipos Eszter: Lábas kép

Címkék: kiállítás műcsarnokban! pixelek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend