2009.01.29.@ 14.01

Alkonyat-lázban ég a világ!

Elsöprő könyvszenvedély rázta meg a világot. A Harry Potter óta nem volt ekkora ováció, Bella és Edward szereleme azonban meghozta az újabb áttörést. A Twilight egy lenyűgöző szerelmi történet, mely rabul ejtette az olvasókat, hiszen a történet üzenete is lebilincselő: „Mersz szeretni? Az életed árán is?”

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A hihetetlen siker

Ezt senki se hitte volna. Nem volt könyv a Harry Potter előtt, és azóta sem, ami olyan tömegeket mozgatott volna meg, annyi érzelmet korbácsolt volna szerte a világon. És a Harry Potter óta már semmi sem ugyanaz. A világon mindenki tudja, hogy a nők, a lányok olvasnak. Nélkülük letehetnék az írók a tollat, a kiadókat még úgy sem lehetne megmenteni, mint a rosszul gazdálkodó bankokat, a könyvesboltokból pedig nyugodtan lehetne sörözőt csinálni. A tini lányok és a nők joggal akartak már maguknak egy frenetikus sikert. A Twilight lett ez.

Hivatalosan még senki sem tud róla, de a lányok már körbesuttogták a Földet. A könyv még meg sem jelent magyarul, de már több százan olvasták és lettek a rabjai. Ők azok, akik már alig várják, hogy a kezükbe foghassák a magyar kiadást és ajánlhassák a barátnőjüknek, aki nem tud angolul.

De vajon miért? Mi a titka? Mint minden jól megírt történet esetén, erre csak maga a könyv adhat választ. Sokan próbálják majd ezt a titkot kifürkészni. Amerikában már máig is számtalan elemzés született. A könyv igazi kulturális jelenség, melynek jelentős rajongói tábora kíváncsian várta a filmváltozatot, mely november 27-én került nálunk bemutatásra.

A szerző

Hivatalosan még egy szó sem jelent meg tőle magyarul, de Stephenie Meyernek már nálunk is kultusza volt, ahogy néhány éve a világ minden táján. A neten szaporodnak a Stephenie Meyer rajongói oldalak. Az amerikai írónő népszerűsége hollywoodi sztárokéval vetekszik. És nem méltánytalanul. Meyer minden kétséget kizáróan egy eredeti hangú író, friss, briliáns stílusú író, aki Twilight (Alkonyat) című regényével üstökösként robbant be az amerikai irodalmi elitbe úgy, hogy közben tinédzserek és felnőttek millióit hódította meg.

A sikerszéria folytatódott, az Alkonyatot hamarosan követte a második rész, a New Moon, majd az Eclipse címet viselő harmadik kötet. A könyvsorozat negyedik része – Breaking Dawn – idén augusztusban jelent meg Amerikában.

A történet

Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott, 17 éves lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő… Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik… A földkerekségen mostantól az Alkonyat a szerelem napszaka!

Egy csipetnyi a Hegylakóból, némi Rooswell-i melankólia, kaland, romantika, fantasy elemekkel spékelve, remek karakterek, árnyalt viszonyok, sok-sok eredetiséggel és humorral fűszerezve. Ha még nem olvastad az Alkonyatot, akkor minél hamarabb szerezd be ezt a gyönyörű és rejtélyes szerelmi történetet!

Rajongói oldal: http://twilight-net.extra.hu/

Kapcsolódó cikkek:

ALKONYAT – filmzene Muse-zal, Linkin Parkkal és Robert Pattinsonnal!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend