2009.01.30.@ 14.01

A hatékony és kreatív problémamegoldás Mesterkurzusa

A folyamatos változások és a gyakran felmerülő nehézségek teljesen természetes velejárói életünknek – baj csupán akkor van, ha ezek kezelésére nincsenek megfelelő eszközeink, ezért krízishelyzet esetén pánikba esünk és összeomlunk. Márpedig a szakértők véleménye szerint problémakezelés dolgában ijesztően pocsékul állunk. A hat éve töretlen népszerűségnek örvendő Mesterkurzus sorozat ezért februárban a problémák hatékony és kreatív megoldásának technikáival foglalkozik, Popper Péter, Müller Péter, Dr. Mérő László és Dr. Lukács Béla irányításával.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A krízis lélektani helyzete: valami sürgős megoldás kellene, de nincs. Ilyenkor az emberek nagy része rémülten kapkodni kezd, vagy bénultan szemléli a negatív eseményeket. A krízis fogalmát ugyanis manapság összemossuk a tragédiáéval, azaz egy biztosan katasztrofális kimenetelű helyzettel, amelynek csak elszenvedői lehetünk, aktív formálói nem.

Pedig a válság mindössze annyit jelent, hogy egy számunkra fontos és kikerülhetetlen problémát a szokásos eszközeinkkel képtelenek vagyunk megoldani – és itt a hangsúly a szokásos szón van. Ráadásul, hívja fel figyelmünket Dr. Lukács Béla, nincs minden esetben válság, amikor azt hisszük, valódi válság esetén pedig a lehető legkártékonyabb reakció a pánik, a fejetlen, átgondolatlan kapkodás és bűnbakkeresés.

Leggyakoribb kríziseink a családdal és a munkahellyel függenek össze

Ha megfigyeljük, az egész krízisirodalom tele van kitűnően megfogalmazott, hangzatos kifejezésekkel, ám gondos elemzés után rá kell döbbennünk, hogy ezekben az írásokban gyakran több a hangulati elem, mint a valóságtartalom. Leginkább problémaelemző- és megoldóképességünk válságát mutatja, hogy ma már minden nehézséget krízishelyzetnek érzékelünk, és hisztérikusan reagálunk a problémákra. Ez a hozzáállás nagyban rontja a hatékony kezelés esélyeit is – pedig a legtöbb helyzetet konstruktív és kreatív hozzáállással meg lehet oldani!

A krízis ugyanis Janus-arcú jelenség, amely a veszély mellett mindig lehetőséget is jelent. Ha képesek vagyunk sikeresen megoldani, akkor fejlettebb pszichés egyensúlyi állapotot érhetünk el, és a jövőbeli nehézségekkel is lényegesen könnyebben elbánunk majd.

Kreatív problémamegoldás – avagy csináljuk másképpen, hatékonyabban!

A február 8-i Mesterkurzuson tehát a hatékony és kreatív problémakezelésről lesz szó. Mottónk Einstein híres mondása: "Azokat a problémákat, amelyeket bizonyos szintű gondolkodásmód okozott, nem lehet megoldani ugyanolyan szintű gondolkodással."
A nap előadói, négy közkedvelt, kiváló gondolkodó, egészen sajátos összefüggésekben szemlélik a világot, és számos olyan tényt, módszert ismertetnek meg a hallgatókkal, amelyeket a nagytöbbség nem ismer. Az előadások között Horváth Zoltán tart lazító, feltöltő meditációt, a szünetekben pedig frissítő yumeiho masszázs!

Aki járt valaha Mesterkurzus rendezvényen, az jól ismeri ezeknek az összejöveteleknek a fantasztikus szellemi közegét és hangulatát. Aki pedig eddig még nem volt, annak most érdemes kipróbálnia, hiszen olyan problémaelemző- és kezelő technikákkal ismerkedhet meg, melyek segítségével a magánélet és a munka során jelentkező nehézségek is lényegesen jobb eséllyel és gyorsabban megoldhatók.

Jelentkezés és további információ: www.mesterkurzus.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend