2009.02.04.@ 14.02

Hátborzongató olvasmányok!

Ha szereted az izgalmas könyveket: a krimiket, a rémtörténeteket, vagy a vámpíros regényeket, akkor az alábbi három könyvet ajánljuk figyelmedbe! Műfajuk ugyan eltérő: van köztük krimi, rémregény és szatíra is, de élvezeti értékük hasonló…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Libba Bray: Rettentő gyönyörűség (Könyvmolyképző Kiadó)

Gemma Doyle más, mint a többi lány. A lányok, akiknek kifogástalan a modoruk; csak akkor szólalnak meg, ha szólnak hozzájuk; tudják a helyüket; és hanyatt dobják magukat, és Angliára gondolnak, amikor ezt kívánják tőlük. A tizenhat éves Gemma önálló egyéniség. A londoni Spence Akadémiára akkor íratják be, amikor Indiában tragédia sújt le a családjára. Gemma magányos, bűntudattal küszködik és hajlamos a jövőt illető látomásokra, amelyek kínos pontossággal valóra is válnak. Az Akadémián hűvös fogadtatásban részesül. Ám nem teljesen magányos: egy rejtélyes fiatalember követi, aki óva inti attól, hogy megnyissa a lelkét a látomások előtt. Gemma képessége ugyanis, amivel magához vonja a természetfelettit, itt, a Spence-ben teljesedik ki. Itt kerül kapcsolatba az iskola legbefolyásosabb leányklikkjével, és itt fedezi fel, hogy az anyja kapcsolatban állt egy Rendnek nevezett titokzatos csoporttal. És itt vár rá a sorsa… amennyiben hisz benne.

A Rettentő gyönyörűség igazi hátborzongató olvasmány a suhogó szoknyák, táncoló árnyak és az éjszaka rémeinek széles palettájáról. A viktoriánus kor élénk színekkel megfestett világát tárja elénk, ahol a lányokat arra nevelik, hogy gazdag férfiakhoz menjenek feleségül, de ahol van egy lány, aki más utat keres magának.

Libba Bray öt és fél színdarab, néhány novella, esszé és számtalan olyasmi szerzője, ami a saját szavaival élve, „sosem szabadna, hogy napvilágot lásson”. Volt pincérnő, dadus, burritókészítő, kiadói mindenes és reklámszövegíró. Texasban nőtt fel angol humor, újhullámos zenekarok, kertvárosi rendellenességek és rossz tévéműsorok fegyelmezett étrendjén, és mégis sikerült mindössze néhány súlyosan eszelős hajviselettel megúsznia. New York Brooklyn negyedében lakik a férjével és a fiával.

Mary Higgins Clark: Halálos tánc (Ulpius-ház Könyvkiadó)

Darcy médiasztár, sikeres tévéproducer. Szenzációs show-műsorában a telefonos társkeresés a téma. Legjobb barátnőjét kéri meg, hogy randevúzzon a jelentkezőkkel. A lány belemegy a játékba, de pár futó kaland után váratlanul és nyomtalanul eltűnik. Darcy eszeveszett keresésbe fog, és ahogy egyre több furcsa részletre derül fény barátnőjével kapcsolatban, a játék is egyre veszedelmesebb lesz. Darcy új show-t indít, amire egy hidegvérű gyilkos is felfigyel…

Mary Higgins Clark a „bűnügyi regények királynője”, akinek műveiből népszerű filmadaptációk készültek. Huszonnégy regényéből csak az Egyesült Államokban több mint nyolcvanmillió példányt adtak el, könyvei világszerte sikerlistásak.

Christopher Moore: Vérszívó démonok (Agave Könyvkiadó)

Jody igazából nem akart vámpír lenni. De amikor egyszer egy sikátorban ébred – karján égési sérülések, testén egy szemetes konténer, végtagjaiban természetfeletti erő, torkában valami furcsa szomjúság –, rá kell döbbennie, hogy ebben a kérdésben senki nem kérte ki a véleményét. Valaki vámpírt csinált belőle, és kész. Egy vámpír élete azonban sokkal bonyolultabb, mint egy irodai alkalmazotté. Az éjszaka számtalan kihívást rejteget Jody számára, és itt jön a képbe C. Thomas Flood, aki éppen most érkezik San Franciscóba, azzal a feltett szándékkal, hogy író legyen. De a körülmények egészen más irányba sodorják a fiút. Éjszakai munkát vállal egy szupermarketben, és amikor a sors egy gyönyörű, bár élőhalott és vérszívó lány karjaiba löki, ő menthetetlenül beleszeret. Jody és Tommy összeköltözik, de az élet csupa veszély, ha az ember egy vámpírral él együtt. Bizonyos esetekben jól jöhet egy füzér fokhagyma, egy közepes méretű feszület… vagy végső esetben egy kihegyezett karó.

Christopher Moore 1957-ben született az ohiói Toledóban. Az édesapja autópályarendőr volt, édesanyja pedig bolti eladó. Tanulmányait az Ohio Állami Egyetemen kezdte, majd a Santa Barbara-i Brooks Fotográfiai Intézetben folytatta. 19 éves korában költözött Kaliforniába, 2003-ban pedig Hawaii-ra. Első könyvének – Ördögöd van! – 1992-es megjelenése előtt ácsként, bolti eladóként, éjszakai portásként, biztosítási ügynökként, pincérként és rock and roll DJ-ként dolgozott. Azóta sikert sikerre halmoz regényeivel, amelyekből eddig még nem készült film, és a jelek szerint nem is nagyon fog.

Kapcsolódó cikkek:

Kedvenc filmjeink könyvben!

Lépj be Neil Gaiman csodálatos világába!

Könyvek nőkről nőknek!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend